Βενεζουέλα: Ένας ακόμη διαδηλωτής νεκρός από πυροβολισμό στο κεφάλι(Live Video)

Από σφαίρα αστυνομικού στο κεφάλι, έπεσε νεκρός ένας νεαρός άνδρας στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, σύμφωνα με δύο αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι δήλωσαν συγκλονισμένοι.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι ταραχές εναντίον του προέδρου Nicolas Maduro συνεχίζονται τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι συγκρούσεις είναι άγριες, καθώς χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους, αξιώνοντας την παραίτηση του Maduro και τη διεξαγωγή εκλογών.

Εφόσον επιβεβαιωθεί ο θάνατος του νεαρού άνδρα στο Καράκας, θα είναι το έκτο θύμα της «Δικτατορίας του Maduro», όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι της χώρας.

Ο Maduro πάντως επιμένει στις καταγγελίες του εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, κάνοντας λόγο για πραξικόπημα οργανωμένο από την Ουάσιγκτον. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και κυρίως το State Department έδωσαν τον πράσινο φως και την έγκρισή τους για μία επονείδιστη πραξικοπηματική διαδικασία εν όψει μίας επέμβασης στη Βενεζουέλα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας από το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες.

Η καταγγελία ακολούθησε την δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Mark Toner, ο οποίος απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τις αρχές του Καράκας καλώντας τις να σταματήσουν την καταστολή των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης.

Σχετικά Νέα