Βεβαιότητα ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να σταματήσει την πυρηνική της δραστηριότητα εκφράζει ο Τραμπ

Την πεποίθηση ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να ακμάσει σαν το Βιετνάμ αν εγκαταλείψει τα προγράμματά της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες πριν δει τον «φίλο του», τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Ανόι, όπου πρόκειται να γίνει η δεύτερη συνάντηση κορυφής των δύο κρατών.

«Το Βιετνάμ ακμάζει όπως ελάχιστες άλλες χώρες στη γη. Η Βόρεια Κορέα θα κάνει το ίδιο, και πολύ γρήγορα, αν αποπυρηνικοποιηθεί», υποστήριξε ο Τραμπ μέσω Twitter. «Οι δυνατότητες είναι τρομερές, μια μεγάλη ευκαιρία, όπως σχεδόν καμία άλλη στην ιστορία, για τον φίλο μου Κιμ Γιονγκ Ουν», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας τη λέξη «τρομερές» με κεφαλαία, για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Νωρίτερα είχε ενημερώσει πως έφτασε στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, όπου «τρομερά πλήθη» του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης έφτασε στη χώρα της ανατολικής Ασίας το πρωί της Τρίτης, ενώ σήμερα, Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των δύο ηγετών αλλά και των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

 

Σχετικά Νέα