Βαρουφάκης: Στη διαπραγματευτική ομάδα του Brexit είναι άνθρωποι με χαμηλό IQ

ÃÅÑÌÁÍÉÁ - ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÕÐÏÉÊ ÃÉÁÍÍÇ ÂÁÑÏÕÖÁÊÇ ÌÅ ÔÏÍ ÃÅÑÌÁÍÏ ÏÌÏËÏÃÏ ÔÏÕ Â. ÓÏÚÌÐËÅ ÓÔÏ ÂÅÑÏËÉÍÏΓια ανθρώπους με χαμηλό IQ έκανε λόγο για την ομάδα που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για το Brexit ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Question Time του BBC.

«Δε θέλω να καθοριστεί πίσω από κλειστές πόρτες από το αρμόδιο τμήμα, του οποίου οι μέθοδοι θυμίζουν την Πυθία και που απαρτίζεται από ανθρώπους με χαμηλό IQ», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην ΥΠΟΙΚ, ενώ όταν του ζητήθηκε να κατονομάσει τα στελέχη με τη χαμηλή νοημοσύνη, απάντησε λέγοντας ότι «ξέρετε ποιοι είναι».

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις ενώ σημείωσε ότι πρωταρχικό αίτημα του Brexit ήταν η επαναφορά της εθνικής κυριαρχίας και της δύναμης της Βουλής.

Όταν ερωτήθηκε τι θα ψήφιζε στις εκλογές της Αμερικής είπε: «Αν είσαι αριστερός σε μια πολιτεία που το αποτέλεσμα είναι δεδομένο, τότε ψηφίζεις τους Πράσινους, αν είσαι δεξιός ψηφίζεις τους Φιλελεύθερους. Αν όμως είσαι σε πολιτεία που το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο τότε κλείνεις ερμητικά… τη μύτη σου και ψηφίζεις Χίλαρι Κλίντον».

Σχετικά Νέα