Βαρουφάκης: Ρωτήστε τον Κώστα Γαβρά αν θα χρησιμοποιήσει το υλικό με τις συνομιλίες μου με τους εταίρους

Ως μεγάλη τιμή χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης το γεγονός ότι ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς επέλεξε να κάνει ταινία βασισμένη στο βιβλίο του.

«Δεν χρειάζεται να σας πω περισσότερα για τον Κώστα Γαβρά, είναι πολύ μεγάλη μου τιμή η γνωριμία μας και τη φιλία μας, νιώθω μεγαλύτερη τιμή για το γεγονός ότι επέλεξε αυτό το βιβλίο για να κάνει την επόμενη πολιτική του ταινία», είπε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Ο Κώστας Γαβράς είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης που έχει τον δικό του τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και δουλεύει. Η σχέση μας είναι ένας απόλυτος μονόδρομος, εδώ και δύο χρόνια βρισκόμαστε πολύ συχνά».
Ο πρώην υπουργός μιλώντας στον Alpha 98,9 απάντησε και σε ερώτηση για το αν θα αξιοποιηθεί το ηχητικό και οπτικό υλικό, το οποίο έχει καταγράψει από τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Το σενάριο της ταινίας βρίσκεται στο τέλος του, ολοκληρώνεται. Με ρωτάτε σαν να είμαι ο δημιουργός της ταινίας, δεν είμαι εγώ, είναι ο Κώστας Γαβράς, να ρωτήσετε τον Κώστα Γαβρά; Εγώ έχω γράψει το βιβλίο, ο Κώστας Γαβράς θα κάνει την ταινία, δεν θα σας απαντήσω σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός, όμως, αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο του βιβλίου του καλώντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να πει αν υπάρχει έστω και μία ανακρίβεια στο «Adults in the Room».

«Προκαλώ και προσκαλώ τον κ. Σόιμπλε και όλους να μου πουν αν υπάρχει έστω και μία ανακρίβεια στο βιβλίο μου», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος και στην ανοικτή επιστολή που έστειλε στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας μετά την πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Την 25η Ιουνίου, μία μέρα πριν ο πρωθυπουργός αναγγείλει το δημοψήφισμα, ο Σόιμπλε μου είπε “καλά κάνεις και δεν υπογράφεις το 3ο μνημόνιο. Θα ήσουν υπόλογος στον λαό σου”», είπε ακόμη ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτηρίζοντας τον Σόιμπλε σαν «αποικιοκράτης που κάνει τον γύρο του θριάμβου και δίνει τα εύσημα στον Τσίπρα που συνθηκολόγησε».

Σχετικά Νέα