Βαρουφάκης:Δεν είμαι πλέον μέρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλω να αποτραβηχτώ από τον δρόμο που παίρνει

giannis-baroufakis

Ο Γιάνης Βαρουφάκης  μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today ξεκαθάρισε πως δεν αποτελεί πλέον μέρος του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν διαθέτει αυτό που  χρειάζεται για να υποστηρίξει το κόμμα του.

Συγκεκριμένα, ο τέως υπουργός Οικονομικών δήλωσε μεταξύ άλλων «Το να ακούω τον φίλο μου και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα να παραδέχεται αυτό το τρομερό πακέτο μέτρων και να λέει ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε λίγο καλύτερα από τους άλλους, με κάνει να θέλω να αποτραβηχτώ και να πω ότι αυτός δεν είναι ένας δρόμος που θέλω να διαβώ μαζί του».

Παράλληλα,ο κ.Βαρουφάκης υπογράμμισε«Δεν είμαι μέρος του ΣΥΡΙΖΑ πια γιατί δεν διαθέτω αυτό που χρειάζεται για να υποστηρίξω το κόμμα μου», πρόσθεσε. «Παραδόθηκαν σε μια παράλογη λογική, παραδόθηκαν στο παιχνίδι της “παράτασης και προσποίησης” (extend and pretend).

Επίσης,ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως δεν μετανιώνει για τον τρόπο που προσέγγισε την τρόικα. «Αν ο Θεός και οι άγγελοι του έρχονταν και έφτιαχναν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, η τρόικα θα το απέρριπτε στην πλειοψηφία του, γιατί ενδιαφερόταν μόνο στο να μας ταπεινώσει, ώστε να δείξει στην Ισπανία και την Ιρλανδία ότι αν ψήφιζαν κάτι που δεν θα άρεσε στην τρόικα, τότε θα τους συντρίψει».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε την συνέντευξη αυτή στο Λονδίνο, όπου βρισκόταν για να υποστηρίξει τον νέο ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, αλλά και να του δώσει συμβουλές λέγοντάς του σε ομιλία του: «Μην φοβηθείς από την “δολοφονία χαρακτήρων” που επιχειρούν τα μίντια. Τα συστημικά μίντια θα προσπαθήσουν να σε ξεσκίσουν, αλλά αυτό που μετράει είναι να τους απαντάς με λογικά επιχειρήματα, με ευσπλαχνία, λίγο χιούμορ και… αυτο-υποτίμηση».

 

Σχετικά Νέα