Βαρεμένος:Ανάγκη διαφύλαξης της δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου

varemenos-g-kas-708

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος,μιλώντας το πρωί στο Mega,με αφορμή το χάος που επικράτησε την Πέμπτη με την επίθεση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο ΚΚΕ,τόνισε την ανάγκη διαφύλαξης της δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρεμένος είπε ότι «είχαμε κάποια σοβαρά γεγονότα χθες στη Βουλή, τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθούν να πάρουν ακόμα ευρύτερες διαστάσεις. Ιδιαίτερα στη στιγμή που βρίσκεται η χώρα η οποία και μοιάζει παγιδευμένη σε μια στενωπό και πρέπει να διαφυλάξουμε πάση θυσία τη δημοκρατική λειτουργία, όχι μόνο ως αυταξία αλλά και γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από αυτή τη στενωπό».

Παράλληλα,υπογράμμισε πως «προκαλεί ιδιαίτερα ερωτηματικά το ότι τα γεγονότα αυτά εκτυλίχθηκαν σε μια άλλη ευαίσθητη στιγμή όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκεκριμένη δίκη που γνωρίζετε όλοι, η συμπεριφορά μοιάζει εξωπολιτική».

Επιπλέον,ανέφερε ότι δεν θέλει να κάνει διακρίσεις μεταξύ των μελών του συγκεκριμένου κόμματος, ωστόσο όπως είπε είναι υποχρεωμένος να βλέπει τα πράγματα από πάνω, δηλαδή από την πλευρά του προεδρείου και να πει ότι «η ομιλία του Μιχαλολιάκου στις προγραμματικές δηλώσεις δεν ήταν σε αυτό το στίγμα, δεν ξέρω αν σημαίνει τίποτα αυτό»ενώ διαβεβαίωσε ότι «Οι κανονισμοί πρέπει πάση θυσία να εφαρμοστούν, υπάρχει νόμος και διατάξεις σε αυτή τη δημοκρατία η οποία πρέπει να αυτοπροστατευτεί».

Παράλληλα,, ο βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Καραθανασόπουλος περιέγραψε το περιστατικό κάνοντας λόγο για συκοφαντίες και για μεθόδους υποκόσμου.

Ο κ.Καραθανασόπουλος είπε «Ενώ συζητιόταν το πολυνομοσχέδιο που περιέχει νέα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα η επιλογή την οποία έκανε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ήταν να επιτεθεί στο ΚΚΕ με συκοφαντίες. Και όλα αυτά επειδή νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος είχε αναφερθεί στις σχέσεις τις οποίες είχε η Siemens με τους ιδεολογικούς της προγόνους, τον Χίτλερ και όλους τους υπόλοιπους» .«Επιβεβαιώνει» -είπε- ότι «αποτελούν τα μαντρόσκυλα του συστήματος και με μεθόδους υποκόσμου στην κυριολεξία να προσπαθούν να δημιουργήσουν φασαρία».

Σχετικά Νέα