Βαγδάτη:44 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από 2 νέες επιθέσεις

294EDE54EB7CD31360C7EEDED8A9A501

Περισσότεροι από 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από 90 τραυματίστηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που έπληξαν τη Βαγδάτη, μετά την πλέον αιματηρή εβδομάδα επιθέσεων που συγκλόνισε την ιρακινή πρωτεύουσα, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Επίθεση αυτοκτονίας σε αγορά στη συνοικία αλ-Σάαμπ της βόρειας Βαγδάτης προκάλεσε τον θάνατο 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 70, ενώ έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη νότια συνοικία αλ-Ρασίντ προκάλεσε τον θάνατο 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό 21.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Σάαντ Μάαν, δήλωσε ότι γυναίκα καμικάζι που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας στη σουνιτική συνοικία αλ-Σάαμπ. Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας έκανε λόγο για διπλή βομβιστική επίθεση, καθώς βόμβα εξερράγη αμέσως μετά την επίθεση αυτοκτονίας. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της Επιχειρησιακής Διοίκησης της Βαγδάτης με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση.

Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τις επιθέσεις, αλλά η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δήλωσε πρόσφατα ότι ευθύνεται για τον κύκλο βίας που μαστίζει τις τελευταίες ημέρες τη Βαγδάτη και περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα. Οι επιθέσεις αυτές στοίχισαν τη ζωή σε εκατό ανθρώπους μέσα σε μια εβδομάδα.

Σχετικά Νέα