Βίντεο της εκτόξευσης Ρωσικών πυραύλων από πολεμικό πλοίο στην Κασπία

 

Σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου υπουργού Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ,συνολικά 26 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν απο  πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην Κασπία Θάλασσα κατά θέσεων των εξτρεμιστών τους Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Σόιγκου,ο οποίος ενημέρωσε για την επιχείρηση τον Βλαντιμίρ Πούτιν,ανέφερε ότι όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν και δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων.

«Εκτός από την πολεμική αεροπορία που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε τους εξτρεμιστές, σήμερα το πρωί συμμετείχαν και πλοία του Στόλου της Κασπίας… από τη Ναυτική Βάση Καλίμπρ», είπε ο Ρώσος υπουργός.

«Το γεγονός ότι εκτοξεύσαμε πυραύλους υψηλής ακρίβειας από την Κασπία σε απόσταση περίπου 1.500 χιλιομέτρων και πλήξαμε όλους τους στόχους λέει πολλά για την καλή εκπαίδευση και τις ικανότητες του στρατιωτικού προσωπικού» απάντησε ο Πούτιν, δίνοντας εντολή στον Σόιγκου να συνεχιστεί η συνεργασία της Μόσχας με τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και το Ιράκ για το θέμα της Συρίας.

Η επιχείρηση απαιτούσε την συνεργασία του Ιράν και του Ιράκ, καθώς οι πύραυλοι έπρεπε να περάσουν από τον εναέριο χώρο και των δυο χωρών για να «φθάσουν» μέχρι την Συρία.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθεί ένα συμπέρασμα για το αποτέλεσμα των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, όμως όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα αξίζουν μια πολύ θετική αποτίμηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Γνωρίζουμε πόσο δύσκολες είναι αυτές οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και, φυσικά, είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα. Όμως ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα αξίζει μια πολύ θετική αποτίμηση, τόσο το έργο του υπουργείου Άμυνας συνολικά, όσο και το έργο των ειδικών του Γενικού Επιτελείου και των αξιωματικών και των στρατιωτών που επιχειρούν» στη Συρία, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Το γεγονός ότι εκτοξεύσαμε πυραύλους υψηλής ακρίβειας από την Κασπία σε απόσταση περίπου 1.500 χιλιομέτρων και πλήξαμε όλους τους στόχους λέει πολλά για την καλή εκπαίδευση και τις ικανότητες του στρατιωτικού προσωπικού» τόνισε ο Πούτιν, δίνοντας εντολή στον Σόιγκου να συνεχιστεί η συνεργασία της Μόσχας με τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και το Ιράκ για το θέμα της Συρίας.

Επίσης,ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε για πρώτη φορά ότι συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την πρόταση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να ενώσουν τις δυνάμεις τους ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, οι αντάρτες της Συρίας, με τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος, στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Στην τελευταία μου επίσκεψη στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος, ο κ. Ολάντ, εξέφρασε μια ενδιαφέρουσα ιδέα, ότι είναι αναγκαίο να ενωθούν οι προσπάθειες τους στρατού του Άσαντ (του προέδρου της Συρίας) με εκείνες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού αν και επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται και ποιος είναι ο επικεφαλής του», συνέχισε ο Πούτιν.

«Όμως, αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι η στρατιωτική πτέρυγα της αποκαλούμενης υγιούς αντιπολίτευσης, τότε, αν ήταν δυνατόν να συνδυάσουν τις προσπάθειές τους εναντίον του κοινού εχθρού –του Ισλαμικού Κράτους, του Μετώπου Αλ Νόσρα, των τρομοκρατικών οργανώσεων– τότε θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια καλή βάση για μια μελλοντική πολιτική διευθέτηση στη Συρία».

Σχετικά Νέα