Βίντεο – σοκ από το δημαρχείο της Σαμοθράκης μετά τη θεομηνία

Εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου θυμίζει το εσωτερικό του δημαρχείου της Σαμοθράκης, στο συγκλονιστικό βίντεο που για πρώτη φορά παρουσιάζεται και δείχνει τον τοίχο που γκρέμισε η μανία του ορμητικού νερού κατά την διάρκειας της πρωτοφανούς θεομηνίας.

Ο πρόεδρος των Μοτοσυκλετιστών Αλεξανδρούπολης και κοινοτικός σύμβουλος Μάκρης Κρίτου Κριτής που επισκέπτεται συχνά το νησί, είναι αυτός που αποτύπωσε στο φοβερό αυτό βίντεο τις εικόνες που δείχνουν… κρανίου τόπο σε όλα τα σημεία του δημαρχείου, που είναι φυσικά ακατάλληλο για οτιδήποτε και θα χρειαστεί πολύ καιρό να αποκατασταθεί.

Δείτε το βίντεο από το evros-news

Ποια σχολεία άνοιξαν στη Σαμοθράκη – Τι δηλώνει ο δήμαρχος του νησιού

Δύο μέρες μετά την πρωτόγνωρη για τη Σαμοθράκη θεομηνία που άφησε πίσω της σωρεία σοβαρών προβλημάτων σε βασικές υποδομές του ακριτικού νησιού, σήμερα το πρωί χτύπησε και πάλι το κουδούνι σε σχολεία της Χώρας και της Καμαριώτισσας.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας, διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αποφάσισε τη μερική λειτουργία των σχολείων του νησιού και μόνο για τις περιοχές που κρίνονται ασφαλείς.

«Δίνω μερική λειτουργία των σχολείων και για τις περιοχές που είναι ασφαλείς. Σήμερα λοιπόν λειτουργεί το Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο στην Καμαριώτισσα καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο στη Χώρα, όχι όμως και το νηπιαγωγείο της Χώρας. Επίσης, δεν θα λειτουργήσει το νηπιαγωγείο και γυμνάσιο του Λακκώματος γιατί δεν μπορεί να περάσει όχημα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βίτσας υπογραμμίζει ότι «ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών δεν μπορεί ακόμη να είναι στο σχολείο, κυρίως παιδιά που κατοικούν σε χωριά που δεν έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση στο οδικό δίκτυο. Γι’ αυτούς τους μαθητές οι απουσίες είναι δικαιολογημένες. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία στο νησί. Μέχρι αυτό να επιτευχθεί αποφασίσαμε τη μερική λειτουργία των σχολείων ώστε τουλάχιστον εκείνοι που μπορούν να μη χάσουν μάθημα» εξηγεί.

Σχετικά Νέα