Βίντεο-μήνυμα του Δημ. Παπαδημούλη για την αναγκαιότητα συμμετοχής στις Ευρωεκλογές

Βίντεο – μήνυμα του Δημ.Παπαδημούλη, σε εκδηλώσεις στα Νέα Μουδανιά και τη Βέροια, για την ενημέρωση των πολιτών ενόψει των εκλογών στις 26 Μαΐου 2019: «Ως πολίτες πρέπει να συμμετάσχουμε μαζικά, να κινητοποιηθούμε και να επιλέξουμε εάν θέλουμε ένα καλύτερο αύριο για την Ευρώπη, για τη χώρα και την κοινωνία μας».

Χαιρετισμό και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωεκλογές απευθύνει, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στις εκδηλώσεις «Ευρωεκλογές 2019 η Ελλάδα στην ΕΕ» και «Ευρωδιάλογος: Δημόσια Συζήτηση με τους πολίτες με θέμα το Ευρωκοινοβούλιο». Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται  από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DirectHalkidiki στις 23 και 24 Νοεμβρίου αντίστοιχα,στα Νέα Μουδανιά και στη Βέροια.

Οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με τη σύνθεση, το ρόλο και την παρεμβατικότητα του Ευρωκοινοβουλίου στα Κράτη μέλη της Ε.Ε. και να εξεταστεί μέσα από ανοιχτό διάλογο κατά πόσο ο θεσμός αυτός επηρεάζει την ελληνική πραγματικότητα και την καθημερινότητά τους:

Το μήνυμα του Δημήτρη Παπαδημούλη:

«Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 συνιστούν μια ιδιαίτερα ξεχωριστή και κρίσιμη αναμέτρηση.

Ως πολίτες πρέπει να συμμετάσχουμε μαζικά, να κινητοποιηθούμε και να επιλέξουμε εάν θέλουμε ένα καλύτερο αύριο για την Ευρώπη, για τη χώρα μας και την κοινωνία μας, ή εάν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω σε σκοτεινές εποχές, σε εποχές φόβου και εθνικιστικής αναδίπλωσης.

Ποιες είναι όμως εκείνες οι προκλήσεις και ποια είναι εκείνα τα ζητήματα στα οποία οι Ευρωπαίοι και Έλληνες πολίτες καλούνται να απαντήσουν με τη ψήφο τους; Γιατί οι ευρωεκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για όλους μας, και τι τελικά διακυβεύεται;

Πρώτον, διακυβεύονται οι θεμελιώδεις, ιδρυτικές αξίες της ΕΕ. Η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η ευημερία, η ειρήνη και η ασφάλεια. Αξίες που με κόπο εφαρμόστηκαν και διατηρήθηκαν, και οι οποίες απειλούνται σήμερα  από την άνοδο ακροδεξιών και ξενοφοβικών κομμάτων που σπέρνουν το διχασμό και μίσος στις κοινωνίες, που θέλουν να γυρίσουμε πίσω στους τυφλούς και αδιέξοδους εθνικισμούς και στα κλειστά σύνορα.

Δεύτερον, διακυβεύεται η κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, και οι προσπάθειες για ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, μέσα από τις καταστροφικές πολιτικές της νεοφιλελεύθερης λιτότητας.

Αποδυναμώνονται διαρκώς τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, δεν προχωρούν οι απαραίτητες θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, δεν έχουμε πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς.

Πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε πολιτική κατεύθυνση, να αλλάξουμε πολιτική ατζέντα και να ακυρώσουμε όλες αυτές τις δυνάμεις που δεν θέλουν την κοινωνική πρόοδο και ευημερία.

Πρέπει να μην αφήσουμε την ΕΕ να καταλήξει μια ήπειρος όπου ευημερούν οι αριθμοί, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται στο περιθώριο.

Να μην αφήσουμε το χάσμα μεταξύ του ευρωπαϊκού Βορρά και του ευρωπαϊκού Νότου να μεγαλώνει, αλλά αντίθετα να προχωρήσουμε σε συγκλίσεις — οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές.

Τρίτον, διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας. Θέλουμε μια Ευρώπη με μεγαλύτερες κοινωνικές και εισοδηματικές ανισότητες και διακρίσεις  ή μια Ευρώπη με καλύτερη εργασία, ασφάλεια, ισχυρότερη δικαιοσύνη και περισσότερες ευκαιρίες; Θέλουμε μια Ευρώπη που θα έχει στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των πολιτών της ή μια Ευρώπη που θα εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και θα κάνει πως δεν ακούει τις ανησυχίες των πολιτών της;

Η μαζική συμμετοχή στις ευρωεκλογές του 2019 είναι απαραίτητη για να καταφέρουμε να αλλάξουμε πορεία, να προωθήσουμε δημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές και να επαναφέρουμε το «ευρωπαϊκό καράβι» σε ήρεμα νερά.

Η καμπάνια ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι πολύ θετική και την στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις. Η πατρίδα μας πρέπει και μπορεί να έχει ισχυρή εκπροσώπηση στην επόμενη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να καταφέρουμε περισσότερα από όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα.

Σας ευχαριστώ».

Σχετικά Νέα