(Βίντεο+Φώτο)Σφοδρές συγκρούσεις στη Βαρκελώνη με πυρπολημένα περιπολικά και επιθέσεις σε τράπεζες

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων το βράδυ της Δευτέρας που κατά πληροφορίες ξέσπασαν μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην έξωση πολιτών οι οποίοι είχαν κάνει κατάληψη σε κτίριο τράπεζας στην περιοχή Gracia της Βαρκελώνης.

Νέο βίντεο από την αστυνομική βία στην Βαρκελώνη μετά την εκκένωση κατειλημμένης Τράπεζας

Περίπου 2.000 διαδηλωτές πραγματοποιούσαν πορεία κατά μήκος της οδού Torrijos, οπού στην συνέχεια έκαναν την εμφάνιση τους οι δυνάμεις καταστολής προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.Τότε δεν άργησαν να ξεσπάσουν βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία να καταδιώκει τον κόσμο και να κάνει χρήση βίας με σφαίρες καουτσούκ και γκλόπς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί διαδηλωτές.Οι διαδηλωτές από την πλευρά τους, ως απάντηση της βίας που δέχτηκαν,παρέδωσαν στις φλόγες περιπολικά και άλλα δημόσια οχήματα,ενώ παράλληλα έκαναν επιθέσεις σε τράπεζες της περιοχής  σπάζοντας τις βιτρίνες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κατά τη διάρκεια της βραδιάς έγιναν αρκετές συλλήψεις.

Η διαμαρτυρία προκλήθηκε όταν την προηγούμενη ημέρα πολίτες οι οποίοι αυτοαποκαλούνται « Η απαλλοτριωμένη Τράπεζα» και είχαν υπό κατάληψη το υποκατάστημα της τράπεζας Catalunya Caixa από το 2011 εκδιώχθηκαν βίαια από το κτίριο.

 

 

 

#ElBancResisteix Una furgoneta de la Brimo s’obre pas entre contenidors a trav. de Gràcia https://t.co/7DmwedvjXk pic.twitter.com/Ew9axU2wWu

Σχετικά Νέα