Βάιντμαν: Eλπίζω σε μια ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα

Μήνυμα ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα στέλνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, τονίζοντας, πως ελπίζει «σε μια ισχυρή, ευημερούσα χώρα εταίρο, οι πολίτες της οποίας αισθάνονται ότι θα επωφεληθούν από την επικείμενη οικονομική ανάκαμψη».

Ο κ. Βάιντμαν ο οποίος αναμένεται στη χώρα μας στις 30 Αυγούστου, σημειώνει σε σχετική δήλωση πως έρχεται «έπειτα από πρόταση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, που με επισκέφθηκε με άλλους εκπροσώπους της ελληνικής οικονομίας στη Φρανκφούρτη, πριν από λίγους μήνες».

«Οι συνομιλίες στην Αθήνα θα μου επιτρέψουν να μάθω περισσότερα για τη μεταρρυθμιστική διαδικασία μέσω της οποίας η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα και να αυξήσει τα επίπεδα απασχόλησης», προσθέτει.

Παράλληλα, εκφράζει τη βεβαιότητά του πως θα βρεθούν τρόποι εμβάθυνσης και ενίσχυσης των οικονομικών δεσμών Ελλάδας και Γερμανίας.

Όπως σημειώνει, «τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι στη Γερμανία, εμού περιλαμβανομένου, συνέπασχαν καθώς η Ελλάδα αγωνιζόταν να αποκαταστήσει την οικονομία της».

Σχετικά Νέα