Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Φεβ 8th, 2016

Βάιντμαν:Αδύνατη προς το παρόν η δημιουργία ΥΠΟΙΚ Ευρωζώνης

baintman-apokleietai-to-kourema-xreous-tis-elladas.w_l

Πολιτικά ανέφικτη για τη δεδομένη στιγμή θεωρεί τη δημιουργία θέσης υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, ο οποίος θέλησε σήμερα, με δήλωσή του να διευκρινίσει προηγούμενη τοποθέτησή του, η οποία είχε ερμηνευθεί ως προώθηση ενός τέτοιου θεσμού.

«Δεν βλέπω πλειοψηφία για μια κεντρική λύση στα προβλήματα διακυβέρνησης της Ευρωζώνης», δηλώνει ο κ. Βάιντμαν και εξηγεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να αποτελέσει μόνο θεωρητική επιλογή.

Σε άρθρο που υπογράφει από κοινού με τον κεντρικό τραπεζίτη της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, ο κ. Βάιντμαν υποστήριζε την εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων στον προϋπολογισμό ως εναλλακτική επιλογήπροκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη υπευθυνότητα σε εθνικό επίπεδο,εφόσον αποδειχτεί ανέφικτη η μεταβίβαση περισσότερης κυριαρχίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Το πλαίσιο της Συνθήκης του Μάαστριχτ εξακολουθεί να ισχύει και πρέπει να ενισχυθεί», εξηγεί ο κ. Βάιντμαν, ενώ τονίζει ότι «αυτός είναι δρόμος, αν θέλουμε να ισορροπήσουμε την μεγαλύτερη ευθύνη με τον έλεγχο, μέχρις ότου συμφωνηθεί μεγαλύτερη παραχώρηση κυριαρχίας».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo