Α.Τσίπρας:Tα δύσκολα είναι πίσω μας,θα συνεργαστούμε με έντιμους και άξιους ανθρώπους

Καμία συνεργασία με το παλιό, να δώσουμε μάχη να οικοδομήσουμε το καινούργιο» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ και τον Γ. Αυτιά.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι εγγυάται τη σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος καθώς και τις βαθιές τομές που χρειάζεται να γίνουν στη χώρα. Αναφέρθηκε στα χτυπήματα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς που έχει ήδη πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που πρέπει να συνεχίσει το έργο που ήδη ξεκίνησε στον τομέα αυτό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι «τα δύσκολα είναι πίσω μας» και ότι θα συνεργαστεί με τους έντιμους και αξιότερους ανθρώπους.

Υποκριτική χαρακτήρισε τη στάση της  Ν.Δ. και του κ. Μεϊμαράκη, καθώς όπως είπε δεν μπορεί να τον χαρακτηρίζουν «πονηράκο», «πονηρούλη» και να ισχυρίζονται ότι «κατέστρεψε τη χώρα» αλλά ταυτόχρονα να θέλουν να συνεργαστούν μαζί του. Πραγματικός στόχος τους είναι να δείξουν ότι «όλοι ίδιοι είναι», ώστε να μην προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Χωρίς να θέλει να ωραιοποιήσει όπως είπε τη συμφωνία τόνισε τα θετικά της με ιδιαίτερη έμφαση σε κάτι το οποίο δεν έχει ακουστεί αρκετά, ότι το χρέος φεύγει από το αγγλικό δίκαιο.

Ο Σόιμπλε δεν ήθελε συμφωνία γι’ αυτό και συνεχώς έβαζε προσκόμματα στις διαπραγματεύσεις, όπως το θέμα με το ταμείο. Ανέφερε χαρακτηριστικά την αντίδρασή του σε αυτή την πρόταση.

«Αν θέλετε την υπογραφή μου για να σας πουλήσω την Ακρόπολη, δεν πρόκειται να το κάνω» αυτή ήταν η αντίδραση στην πρόταση του Σόιμπλε και έφυγε τρεις φορές, από το τραπέζι των συζητήσεων, ενώ ο κ. Ολάντ τον επανέφερε και πάλι πίσω.

Ο ελληνικός λαός είδε τη μάχη που δώσαμε, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ σημείωσε ότι δεν μετανιώνει για το δημοψήφισμα. Τα μέτρα που πρότειναν (πρόταση Γιούνκερ) τα απέρριψε από την πρώτη στιγμή και είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι θα αποτανθεί στον ελληνικό λαό.

“Τα έχω πολύ καλά με τη συνείδησή μου για τις αποφάσεις που πήρα” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει πετύχει την απομείωση του χρέους.

 

Σχετικά Νέα