Α.Τσίπρας:«Πρέπει να παλέψουμε μαζί να αλλάξουμε τις ισορροπίες και να φτιάξουμε ένα κοινό μέλλον για τους λαούς μας»

tsiprasΟ Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραχωρώντας συνέντευξη στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Skai Italia, τόνισε ότι είναι ανάγκη να αλλάξουν οι ισορροπίες στην Ευρώπη.

«Χρειαζόμαστε μία Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας», τόνισε, ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομάδας των Σοσιαλιστών Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, υπενθύμισε ότι υποστήριξε την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργού σχετικά με τις υποσχέσεις που έδωσε στον ελληνικό λαό και δεν τις τήρησε,με τον κ. Τσίπρα να απαντάει πως ο κόσμος στην Ελλάδα κατανοεί ότι έπρεπε να δοθεί μια δύσκολη μάχη για να αλλάξει η συμφωνία και ο δρόμος της λιτότητας.

«Ο ελληνικός λαός κατανοεί ότι η απόφαση να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη είναι η σωστή και ότι έπρεπε να δοθεί μάχη να αλλάξει η Ευρώπη», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως «ο λαός γνωρίζει ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στο μέλλον». Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «πρέπει να παλέψουμε μαζί με άλλους λαούς της Ευρώπης για να αλλάξουμε το κοινό μας σπίτι. Πρέπει να παλέψουμε μαζί να αλλάξουμε τις ισορροπίες και να φτιάξουμε ένα κοινό μέλλον για τους λαούς μας».

Κληθείς να σχολιάσει τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είναι ένας «καλός φίλος» με τον οποίο έχει πολύ καλές σχέσεις, παρά τις κάποιες διαφωνίες. Τέλος, τόνισε ότι η Ιταλία αντιμετωπίζει προβλήματα από τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει και γι’ αυτό μαζί με την Ελλάδα, θα πρέπει να παλέψουν για να αλλάξουν τις ισορροπίες στην Ευρώπη.

Σχετικά Νέα