Α. Γεωργιάδης: Τα ΕΛΤΑ έχουν ευθύνη για την αποστολή του δέματος – βόμβα

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, του οποίου το όνομα αναγράφεται ως αποστολέας του φακέλου – βόμβα, επιρρίπτει ευθύνες στα ΕΛΤΑ και στις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, για ανεπαρκή έλεγχο του εκρηκτικού δέματος που εστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Ο φάκελος εντοπίστηκε εκεί που έγινε σοβαρός έλεγχος και απεδείχθη τι μπάχαλο υπάρχει στα ΕΛΤΑ και τις άλλες υπηρεσίες από όπου πέρασε», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι το παίρνουν για αστείο ενώ δεν είναι καθόλου αστείο και εκθέτει τη χώρα», είπε.

Το δέμα κίνησε υποψίες στο χώρο υποδοχής του υπουργείου, παρελήφθη από πυροτεχνουργούς και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη. Σύμφωνα με την Αστυνομία του Βερολίνου, περιείχε εκρηκτική ύλη παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται σε πυροτεχνήματα και θα μπορούσε να είχε προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς εάν είχε ανοιχτεί.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η χρήση του ονόματός του από τους δράστες αποδεικνύει την στοχοποίησή του από την εγχωρία τρομοκρατία αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, κάθε φορά που στοχοποιείται από φιλοκυβερνητικά έντυπα ακολουθούν επιθέσεις εναντίον του. Είπε μάλιστα ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο βιβλιοπωλείο του στην Κηφισιά δεν ήταν άπλα γκαζάκια αλλά μηχανισμός με συνδεσμολογία σαν αυτούς που βάζουν τρομοκράτες, κι όχι οι αντιεξουσιαστές.

Σχετικά Νέα