Α. Αναγνωστοπούλου: Καλώ τις π@@@@ες του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας απάντησε από μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ – Δείτε τι μήνυμα στέλνει προς τις γυναίκες της Νότιας Ευρώπης 

Με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο αντέδρασε στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για τις χώρες του Νότου «που έφαγαν τα λεφτά στο ποτό και τις γυναίκες», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου.

Σε ανάρτησή της στο facebook η κ.Αναγνωστοπούλου, την οποία υπογράφει ως «μια “π@@@@α” του Νότου», εξαπολύει δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του Eurogroup και σχολιάζει σκωπτικά ότι από τις δηλώσεις του «επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής και της ισότητας».

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός  Παιδείας του καταλογίζει επίσης διαχωρισμό της Ευρώπης σε Βορείους και Νοτίους και στέκεται ιδιαίτερα στο σεξισμό που αποπνέει η δήλωση Ντάισελμπλουμ σημειώνοντας ότι «οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το “λάφυρο” των απολίτιστων Νότίων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες “λάφυρο”). Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ “π@@@@νες” (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους);»

Η κ.Αναγνωστοπούλου σημειώνει ότι γιορτάζει τα 60 χρόνια της και ο κ.Ντάισελμπλουμ και διάφοροι άλλοι διαφεντεύουν το μέλλον της. Έτσι, καταλήγει στην ανάρτησή της με μια προσκληση προς τις «πουτάνες γυναίκες του Νότου»: «Να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις “π@@@@ες” του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι “γυναικεία” υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη.

 

Σχετικά Νέα