Αύξηση κατά 68% στην μέση παραμονή τουριστών στην Αττική σε τρία χρόνια

Έχουμε καταφέρει τα τελευταία τρία χρόνια να αυξήσουμε την μέση διάρκεια παραμονής των επισκεπτών στην Αττική, από τις 3,4 ημέρες στις 5,7 ημέρες, είπε η περιφερειακή σύμβουλος αρμόδια για τον τουρισμό Ελένη Δημοπούλου μιλώντας Στο Κόκκινο.

Το 2017 οι επισκέπτες της Αττικής ήταν 5,1 εκατομμύρια. Έχουμε καταφέρει τα τελευταία τρία χρόνια να αυξήσουμε την μέση διάρκεια παραμονής των επισκεπτών στην Αττική, από τις 3,4 ημέρες στις 5,7 ημέρες», είπε η κ. Δημοπούλου.

Σημείωσε ότι «είμαστε συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε πολύ καλό σημείο, αλλά όχι στο πιο επιθυμητό, καθώς αυτός ο όγκος καταγράφεται κυρίως 4-5 μήνες, δεν εξαπλώνεται σε όλη την περίοδο του έτους. Θέλουμε να προσελκύσουμε κόσμο και στις εκτός τουριστικής σεζόν εποχές, τον Νοέμβριο ή τον Φεβρουάριο, τον Δεκέμβριο ή τον Μάρτιο».

Η κ. Δημοπούλου ανέφερε ότι υλοποιείται «εδώ και τέσσερα χρόνια στρατηγικό σχέδιο που έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, που έχουν αποδώσει σε κόσμο που δεν γνώριζε την Αττική, παρά μόνο την Αθήνα. Έχουν γίνει ήδη 400 συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού και έχει γίνει γνωστό ότι σε μία ημέρα μπορείς να κάνεις πολλά και ποικίλα, με χαμηλό σχετικό budget που αφορά όλα τα πορτοφόλια, από το πεντάστερο ξενοδοχείο και τις υψηλού επιπέδου εμπειρίες, ως το street food και τον επισκέπτη με μικρό budget».

Σχετικά Νέα