Αχτσιόγλου σε Μητσοτάκη: Υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης η Ν.Δ.

Κριτική εις βάρος της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη άσκησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή τη δέσμευση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

«Η Ν.Δ. είναι υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης και αυτό δεν είναι είδηση. Το επιβεβαιώνει και η πολιτική που εφάρμοσε και χρεοκόπησε το ασφαλιστικό σύστημα παραδίδοντάς το με 1,1 δισ. ευρώ έλλειμμα, μετά από 12 οριζόντιες περικοπές συντάξεων και με απλήρωτες 400.000 συνταξιοδοτικές παροχές» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε γραπτή της δήλωση.

Τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη, όπως κατήγγειλε, συνεπάγονται την επιστροφή του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης σε συνθήκες χρεοκοπίας, αναξιοπιστίας και ελλειμμάτων, με παράλληλη ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης για τους λίγους.

Στον αντίποδα των σχεδιασμών τους, έσπευσε να προσθέσει, η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της για τη διαρκή ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, «έχοντας μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια μετατρέψει το θηριώδες έλλειμμα που παρέλαβε σε πλεόνασμα, έχοντας διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος, εξοφλώντας τις εκκρεμείς συντάξεις, και αποκαθιστώντας αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Και κατέληξε: «Οι πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία είναι πίσω μας και τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ για επιστροφή σε αυτές θα παραμείνουν ασεβείς πόθοι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σημερινή του συνέντευξη, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για την άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος «όχι μόνο επέβαλε πρόσθετες άδικες μειώσεις στους συνταξιούχους, αλλά η λογική του είναι τιμωρητική προς τους εργαζομένους».

Παράλληλα, έκανε λόγο για πρωτοφανές άθροισμα φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης, σημειώνοντας πως αποτελεί «κίνητρο φορο-αποφυγής».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά Νέα