Αφιέρωμα στις Σπέτσες από την αυστριακή Der Standard

Η Ελλάδα είναι αγαπημένος προορισμός των Αυστριακών και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις -και κάποιες χρονιές στην κορυφή- της προτίμησής τους σαν τουριστικός προορισμός.

Αυτή τη φορά στο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας Der Standard, Rondo, υπάρχει εκτενές αφιέρωμα στις Σπέτσες ενώ γίνεται και πάλι αναφορά στην αύξηση των κρατήσεων της τάξης του 30% σε σχέση με πέρυσι.

«Η Ελλάδα ξεχωρίζει ως κορυφαίος προορισμός διακοπών των Αυστριακών για το καλοκαίρι του 2018», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Σπέτσες συγκαταλέγονται στα μικρότερα νησιά του Σαρωνικού, και βρίσκονται μπροστά στον ανατολικότερο «δάκτυλο» της Πελοποννήσου, έχοντας διατηρήσει έως σήμερα, κάτι από εκείνο το τραχύ δίκτυο των ναυτικών που φέρεται να ήταν στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα. «Η καπετάνισσα Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η οποία είχε παίξει αποφασιστικό ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα εναντίον των Τούρκων και αναφέρεται στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη «Αλέξης Ζορμπάς», καταγόταν από τις Σπέτσες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Από τον Πειραιά, η μετάβαση με το φέριμποτ διαρκεί μόλις δύο ώρες περίπου, στο νησί είναι περιορισμένη η κυκλοφορία αυτοκινήτων, γι’ αυτό και πολλοί παραθεριστές χρησιμοποιούν το ποδήλατο, όπως αρκετοί το χρησιμοποιούν και για να φτάσουν στις διάσπαρτες παραλίες με την λεπτή άμμο. Οι παραλίες στην Αγία Ανάργυση και στην Αγία Παρασκευή συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες, ενώ πευκόφυτοι κόλποι, όπως εκείνοι στο Λυγονέρι στα βόρεια του νησιού, που δεν έχουν ιδιαίτερα αναπτυχθεί τουριστικά, είναι σπάνια υπερπλήρεις, ακόμη και στην υψηλή σεζόν, σημειώνεται στο αφιέρωμα της Der Standard για τις Σπέτσες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε σειρά δημοσιευμάτων του αυστριακού Τύπου, επισημαίνεται ήδη από τις αρχές της χρονιάς το γεγονός ότι «η Ελλάδα παραμένει και εφέτος ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση ακόμη και κατά 45% σε σχέση με πέρυσι». Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα Salzburger Nachrichten υπογράμμιζε σε σχετικό δημοσίευμά της, πως η Ελλάδα είναι προφανώς για το καλοκαίρι «ο αναμφισβήτητα ακτύπητος υπ΄ αριθμόν ένα» προορισμός για τους τουρίστες όχι μόνον από το Σάλτσμπουργκ αλλά και από όλη την Αυστρία, καθώς όπως σημείωνε, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των πλέον προσφιλών προορισμών.

Σχετικά Νέα