Αφγανιστάν:4 Αμερικανοί νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν σε βάση του ΝΑΤΟ

amerikaniki-epithesi-enantion-talimpan-w_hrΈνας Ταλιμπάν βομβιστής αυτοκτονίας που είχε μεταμφιεστεί σε εργάτη πυροδότησε σήμερα τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στο Μπαγκράμ βόρεια της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 Αμερικανοί και να τραυματιστούν τουλάχιστον 17 άνθρωποι σε μία από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων τα τελευταία χρόνια.

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες και δύο Αμερικανοί εργολάβοι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, όπως επίσης και ένας Πολωνός στρατιώτης που υπηρετεί στην αποστολή του ΝΑΤΟ, επισήμανε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ σε μια ανακοίνωση.

«Προς εκείνους που διέπραξαν αυτήν την επίθεση, το μήνυμά μου είναι απλό. Κανείς δεν θα μας αποτρέψει από την αποστολή μας να προστατεύουμε την πατρίδα μας και να βοηθήσουμε το Αφγανιστάν να διασφαλίσει το μέλλον του» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός.

Ο Ας Κάρτερ συμπλήρωσε ότι το Πεντάγωνο θα διερευνήσει τις συνθήκες που διαπράχθηκε η επίθεση προκειμένου να καθορίσει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να βελτιωθεί η φύλαξη της βάσης.

Ο Ουάχιντ Σεντίκι, εκπρόσωπος τύπου του κυβερνήτη της επαρχίας Παρουάν, είπε πως ο δράστης κατάφερε να εισέλθει στην καλά φυλασσόμενη βάση, τη μεγαλύτερη αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν, και στεκόταν στην ουρά μαζί με άλλους Αφγανούς εργάτες, όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά του.

Σχετικά Νέα