Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση στο Τζαλαλαμπάντ

Επίθεση σημειώθηκε σε συνοικία της πόλης Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπου βρίσκεται το ινδικό προξενείο , χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς, ανακοίνωσαν οι αρχές, έπειτα από την επίθεση της Κυριακής κατά ινδικού προξενείου στο βόρειο Αφγανιστάν.

“Δεν είμαστε βέβαιοι για τον στόχο, αλλά μία αστυνομική περίπολος περνούσε από εκεί όταν σημειώθηκε η έκρηξη”, δήλωσε εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ, πρωτεύουσα του οποίου είναι το Τζαλαλαμπάντ, ενώ εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών έσπευσε να διευκρινίσει ότι “το ινδικό προξενείο δεν ήταν ο στόχος της επίθεσης”.

Στη συνοικία αυτή βρίσκονται επίσης τα προξενεία του Πακιστάν και του Ιράν.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, αλλά ινδικά συμφέροντα έχουν γίνει στόχος δύο φορές από το Σάββατο, με επιθέσεις κατά του ινδικού προξενείου στο Μαζάρ -ι- Σαρίφ, στο βόρειο Αφγανιστάν και κατά ινδικής στρατιωτικής βάσης στο Παντζάπ, στη βόρεια Ινδία.

Οι δύο αυτές επιθέσεις σημειώθηκαν λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και μοιάζει να έχουν ως στόχο να δυσχεράνουν την προσέγγιση ανάμεσα στο Νέο Δελχί και το Ισλαμαμπάντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά Νέα