Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Νοέ 12th, 2016

Αφγανιστάν:Τουλάχιστον 4 νεκροί και 14 τραυματίες από επίθεση Ταλιμπάν στη μεγαλύτερη αμερικανική βάση της χώρας

afghan-policeman-secures-the-area-outside-a-compound-after-it-was-attacked-by-taliban670Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν σήμερα νωρίς το πρωί σε επίθεση εναντίον της αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ στην πόλη Μπαγκράμ, περίπου 5ο χλμ βόρεια της Καμπούλ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι αντάρτες Ταλιμπάν.

«Μηχανισμός εξερράγη στην αεροπορική βάση στη Μπαγκράμ, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητες των θυμάτων. «Δίνουμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες και ήδη διενεργούμε έρευνα».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που προκάλεσε «πολλά θύματα στις τάξεις του αμερικανού εισβολέα», όπως είπε.

Η αεροπορική βάση στη Μπαγκράμ είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν και φρουρείται πολύ αυστηρά. Είναι επίσης η βάση της αποστολής Resolute Support υπό το ΝΑΤΟ.

Ο Ουαχίντ Σεντίκι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Παρουάν όπου βρίσκεται η Μπαγκράμ, δήλωσε ότι ένας καμικάζι ανατινάχθηκε κοντά σε μια τραπεζαρία, μέσα στη βάση. «Δεν γνωρίζουμε την ταυτότητα των θυμάτων αλλά ο δράστης ήταν ένας από τους Αφγανούς που εργάζονται εκεί».

Ο Αμπντούλ Σοκόρ Κοντόσι, κυβερνήτης της Μπαγκράμ, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί και 13 οι τραυματίες.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo