Αυτό είναι το ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο!

Εκτός από τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου το Ντουμπάι μας είναι γνωστό και για τους εντυπωσιακούς και ψηλότερους ουρανοξύστες που διαθέτει. Δεν πρέπει, λοιπόν, να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι πλέον φιλοξενεί τα δύο ψηλότερα ξενοδοχεία του κόσμου, αφού το άνοιγμα του ενός έκλεψε το ρεκόρ από το άλλο.

Ο λόγος για το νεοαφιχθέν Gevora Hotel που χαρακτηρίστηκε και επίσημα ως το ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο από το Ρεκόρ Γκίνες. Περίπου 356 μέτρα πάνω από τον Περσικό Κόλπο, στην καρδιά της οικονομικής περιοχής του Ντουμπάι, κατάφερε να πάρει την πρωτιά από τον προηγούμενο κάτοχο ρεκόρ, τους πύργους του JW Marriott Marquis, που είχαν ύψος περίπου 355 μέτρα. Το ξενοδοχείο διαθέτει 528 δωμάτια σε 75 ορόφους και το σύγχρονο ασανσέρ του μπορεί να σας μεταφέρει από το ισόγειο μέχρι τον τελευταίο όροφο σε 38 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα που κάνουν το Gevora να ξεχωρίζει πέρα από το ύψος του. Διαθέτει, επίσης, την υψηλότερη πισίνα στον κόσμο, κλέβοντας τον τίτλο από το Marina Bay Sands της Σιγκαπούρης. Το ξενοδοχείο διαθέτει τέσσερα κέντρα υγείας και ο τελευταίος του όροφος προσφέρεται για παρατήρηση της γύρω περιοχής, μιας και η θέα είναι ασυναγώνιστη.

Σχετικά Νέα