Αυτό είναι το ερώτημα του Δημοψηφίσματος

Στην ιστοσελίδα της Βουλής αναρτήθηκε τvouliο ερώτημα για το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, όπως προκύπτει από τη χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται:

“Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται “Reforms for the completion of the Current Program and Beyond” (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο “Preliminary Debt sustainability analysis” (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους)”, σημειώνεται στην ανάρτηση.

“Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ. Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ”, αναφέρεται ακόμη για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Τώρα,σε εξέλιξη βρίσκεται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στις 10:30 θα συνεδριάσει το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από τις 09:30 συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη η έκτακτη ολομέλεια της Βουλής επί της απόφασης της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5/7 , η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία των βουλευτών.

Εφόσον περάσει με 151 τουλάχιστον ψήφους τότε το αίτημα για δημοψήφισμα πηγαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή και προκήρυξή του.

Σημειώνεται ότι για τις 3 μ.μ. είναι προγραμματισμένη στις Βρυξέλλες συνεδρίαση του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, κατά την οποία επρόκειτο να κατατεθεί η τελική πρόταση των θεσμών.

Σχετικά Νέα