Αυγενάκης: Η ΝΔ θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον

Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ με υπευθυνότητα, εντιμότητα, ειλικρίνεια και μετριοπάθεια θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον που μας αξίζει. Δημιουργούμε την αλλαγή που αξίζουμε, δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης σε εκδήλωση της ΝΔ στο Ηράκλειο.

Η εκδήλωση της ΝΔ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων «Η Αλλαγή που Αξίζουμε» και είχε θέμα «Αναγεννημένη Παιδεία – Αναγεννημένη Ελλάδα: Επένδυση στη γνώση και την καινοτομία».

«Εγκαινιάζουμε σήμερα τη σειρά 15 θεματικών εκδηλώσεων σε όλο τον νομό. Υπογράφουμε τη συμφωνία αλήθειας για την επόμενη μέρα με τους πολίτες του Ηρακλείου, μαζί σας», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης που διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ για την παιδεία δεν αφορά αποσπασματικές παρεμβάσεις, αλλά μια συνολική και σε βάθος μεταρρύθμιση, με θαρραλέες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Σε ότι αφορά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είπε ότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ενώ σχολίασε ότι μόνο στο Ηράκλειο 170 σχολικά συγκροτήματα, αντιμετωπίζουν προβλήματα και στα σχολεία της περιφέρειας του νομού Ηρακλείου, όπου οι δήμοι έχουν μικρότερους πόρους, τα προβλήματα αυτά είναι πιο έντονα. Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στην προσβασιμότητα των μαθητών ΑμεΑ που ως πρόβλημα θα έπρεπε να έχει λυθεί, ενώ μίλησε και για τα κενά στην ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη.

«Είναι ένα μείζον ζήτημα, τα κενά στην ειδική αγωγή και στην παράλληλη στήριξη. Το τρέχον σχολικό έτος στον ν. Ηρακλείου, τα κενά αυτά ξεπερνούν τα 300. Δεσμευόμαστε για τη δημιουργία προγραμμάτων σπουδών για τις σχολικές δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, κατάλληλα σταθμισμένων ως προς το είδος της αναπηρίας και των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών» είπε ο γραμματέας της ΝΔ.

Σε ότι αφορά το νέο σύστημα προσλήψεων, ο κ. Αυγενάκης είπε ότι δημιουργεί αδικίες και υποβαθμίζει την εκπαιδευτική εμπειρία και πως η ΝΔ προάγει ένα δίκαιο, όπως τόνισε, σύστημα προσλήψεων που πρέπει να ισορροπεί μεταξύ τυπικών προσόντων και εκπαιδευτικής εμπειρίας.

«Δεσμευόμαστε οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών να γίνονται μέσα από την καταγραφή των πραγματικών αναγκών των σχολείων και μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, όπου θα συνεκτιμώνται τα τυπικά προσόντα και η εκπαιδευτική εμπειρία. Προτείνουμε για τις προσλήψεις ένα μικτό σύστημα, αντικειμενικό, αδιάβλητο και δίκαιο», είπε ο Γραμματέας της ΝΔ που πρόσθεσε ότι υπάρχει και η δέσμευση για τη δημιουργία και την ουσιαστική λειτουργία ενός Πρότυπου και ενός Πειραματικού Σχολείου στο Ηράκλειο και ενίσχυση του θεσμού των πρότυπων και των πειραματικών σχολείων ως νησίδες αριστείας και καινοτομίας.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση που σημείωσε ότι σήμερα είναι το αποπαίδι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ότι στόχος είναι μέσα από το σχέδιο της ΝΔ, η Επαγγελματική Εκπαίδευση να αλλάξει ριζικά, ώστε «από λύση ανάγκης για λίγους», όπως είπε, «να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς».

Ο γραμματέας της ΝΔ αναφέρθηκε και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λέγοντας ότι στόχος της ΝΔ είναι να υπάρξουν ακαδημαϊκά ιδρύματα πραγματικά αυτόνομα, αυτοδιοικούμενα, αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά, σύγχρονα, εξωστρεφή, σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Λέμε όχι στην πρόχειρη και βιαστική, δίχως διαβούλευση με την ακαδημαϊκή κοινότητα, συγχώνευση του ΤΕΙ Κρήτης, που εξυπηρετεί τις μικροκομματικές βλέψεις του κ. Γαβρόγλου. Λέμε όχι στην καταστροφή της τεχνολογικής εκπαίδευσης, σε αποφοίτους που δεν θα έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και δικαίωμα εγγραφής στο ΤΕΕ. Λέμε ναι στην ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνολογικής εκπαίδευσης, στα Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Τεχνολογιών. Αυτός είναι ο σωστός όρος για τα σημερινά ΤΕΙ. Εμείς λέμε ναι σε απόφοιτους με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα και άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας».

Στη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση ο γραμματέας της ΝΔ, με αφορμή την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης που επισήμανε ότι λειτουργεί με δυσκολίες λόγω της υποστελέχωσης και θα πρέπει να ενισχυθεί με το απαραίτητο προσωπικό, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους. «Είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι. Το άρθρο 3 δεν χρειάζεται αναθεώρηση. Η θρησκευτική ουδετερότητα κατοχυρώνεται με απόλυτο και σαφή τρόπο στο άρθρο 13 του Συντάγματος» είπε ο κ. Αυγενάκης χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο γραμματέας της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη λειτουργίας Τμήματος Τουριστικών Σπουδών στην Κρήτη, ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε ότι: «Δεν μας αξίζουν, ως Ηράκλειο, νέες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ με υπευθυνότητα, εντιμότητα, ειλικρίνεια και μετριοπάθεια θα οδηγήσει τη χώρα, την Κρήτη, τον τόπο μας, το Ηράκλειο στο μέλλον που μας αξίζει. Δημιουργούμε την αλλαγή που αξίζουμε. Αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης, ενώ εισήγηση πραγματοποίησε η Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην ευρωβουλευτής ΝΔ. Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Κρήτης, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και πλήθος φορέων του εκπαιδευτικού κλάδου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα