Ασταμάτητο το bitcoin: Έσπασε όλα τα ρεκόρ πάνω από τα $6.100

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει το bitcoin, καθώς το Σάββατο έσπασε και το φράγμα των 6.100 δολαρίων, αναρριχούμενο στα 6,147,07 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk.

Μεγάλο μέρος αυτής της εκπληκτικής ανόδου μπορεί να αποδοθεί στο νέο επερχόμενο «σπάσιμο» του ψηφιακού νομίσματος, γνωστού στην αγορά ως “fork”. Η κίνηση αυτή θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου κρυπτονομίσματος που θα ονομάζεται “χρυσό bitcoin”. Οι κάτοχοι bitcoin θα λάβουν “χρυσά bitcoin” μόλις εκδοθούν – στην ουσία δηλαδή θα τους δοθεί δωρεάν χρήμα.

Πάντως, όπως αναφέρουν αναλυτές, οι επενδυτές στο bitcoin στοιχηματίζουν σε αυτό ακόμα και παρά το «σπάσιμο» του ψηφιακού νομίσματος, υπενθυμίζοντας ότι έγινε ήδη μια διάσπαση τον περασμένο Αύγουστο με τη δημιουργία του bitcoin cash. Μολαταύτα, το… κλασικό bitcoin συνέχισε να πετυχαίνει εξαιρετικές επιδόσεις.

Την ίδια ώρα, κυκλοφορούν φήμες ότι η Κίνα ενδέχεται να αναστείλει την απαγόρευση των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα. Αν αυτό ευσταθεί το bitcoin θα αντλήσεις περαιτέρω δύναμη.

Η τιμή του έχει αυξηθεί πάνω από 500% από τις αρχές του έτους.

Σχετικά Νέα