Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Επιθυμία της Άγκυρας είναι να καταλάβει ολόκληρο το νησί

Στην εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί και έχει θέσει στην τωρινή θητεία του τον στόχο να επιλύσει το εθνικό μας θέμα, προέβη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ προσθέτοντας πως αυτό δεν εξαρτάται όμως δυστυχώς από τον ίδιο, καθώς η Άγκυρα δεν είναι ακόμη έτοιμη να λύσει το εθνικό θέμα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα, ανέφερε πως επιθυμία και στόχος της Άγκυρας είναι κάποτε να πάρει ολόκληρη την Κύπρο. Η Τουρκία, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, λέει ότι επιθυμεί να κάνει μια ομοσπονδιακή λύση αλλά “κακά τα ψέματα, λέει ομοσπονδία αλλά εννοεί συνομοσπονδία υπό την χείριστη μορφή της”.

Ο Αρχιεπίσκοπος υποστήριξε πως στο τέλος «ο στόχος της Τουρκίας είναι να πάρει ολόκληρη την Κύπρο», σημειώνοντας πως «αυτό πρέπει να το έχει υπόψιν λαός μας και να μην ξεχνά ότι η Τουρκία τροχοδρόμησε και έχει φέρει πέραν των 300 χιλ. εποίκων για να αλλάξει την δημογραφική σύνθεση του λαού μας». Επισήμανε ακόμα ότι «θα γίνουν οι Τούρκοι περισσότεροι από εμάς και τότε θα αξιωθεί να κάνει δημοψήφισμα και θα μας λέει ό,τι θέλει ο λαός».

Επιπρόσθετα είπε πως το μάθημα τους το ξέρουν πολύ καλά οι Τούρκοι γιατί έχουν πάρει πολλά εδάφη που δεν ήταν δικά τους και δυστυχώς σήμερα είναι δικά τους όπως είναι η Αλεξανδρέττα και η Αντιόχεια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα