Αρχίζει σήμερα το 20ο συνέδριο του ΚΚΕ

Με την εισήγηση του γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα αρχίζουν από σήμερα οι εργασίες του 20ου συνεδρίου του ΚΚΕ, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 2 Απριλίου.
Κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου είναι το «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία, το σοσιαλισμό». Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό.
Στις εργασίες του Συνεδρίου, πέραν των πολιτικών εκτιμήσεων της κατάστασης στην Ελλάδα και διεθνώς, το ΚΚΕ θα επικεντρωθεί στον απολογισμό δράσης της Κεντρικής Επιτροπής και όλου του κόμματος, στα νέα καθήκοντα και στον προγραμματισμό δράσης έως το 21ο Συνέδριο, καθώς και στην εκλογή νέας ΚΕ και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.
Το βασικό περιεχόμενο του θέματος του 20ού Συνεδρίου συμπυκνώνεται στην «ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπροστά στο καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της ανάπτυξης της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική- αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία».

Σχετικά Νέα