Αρνητικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνεται από την όγδοη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση του Dow Jones στη Wall Street με φόντο την εμπορική αντιπαράθεση των ΗΠΑ με την Κίνα και την Ευρώπη.

Οι ανησυχίες στις αγορές εντάθηκαν αυτή την εβδομάδα μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ζητήσει τον εντοπισμό κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισ. δολ. στα οποία θα μπορούν να επιβληθούν δασμοί 10%. Η κινεζική κυβέρνηση απείλησε με αντίποινα εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε υλοποίηση των απειλών τους.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei σημειώνει πτώση 0,8% στις 22.516,83 μονάδες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες και πάλι στο επίκεντρο των πιέσεων καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι εμπορικές εντάσεις και οι δασμοί θα πλήξουν τα κέρδη τους. Η Toyota χάνει 2,5%, ενώ η Honda υποχωρεί σε ποσοστό 1,85%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει οριακά κέρδη 0,03%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite επίσης καταγράφει μικρά κέρδη 0,02% μετά από συνεχείς εναλλαγές προσήμου.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρά κέρδη 0,3%, το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης υποχωρεί 1,2%, ενώ ο δείκτης Taiex στη Ταϊβάν χάνει 0,4%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε μικρές απώλειες 0,1%

Σχετικά Νέα