Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μετά τις μεγάλες απώλειες των τελευταίων ημερών στη Wall Street.

Η απόφαση της αμερικανικής Federal Reserve στα μέσα της εβδομάδας να αυξήσει για τέταρτη φορά φέτος τα αμερικανικά επιτόκια έχει πυροδοτήσει ανησυχίες για τον κίνδυνο επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας η οποία έχει ήδη επιβαρυνθεί από την εμπορική αντιπαράθεση με την Κίνα.

Τις ανησυχίες αυτές φαίνεται να ενστερνίζεται και η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ η οποία στις τελευταίες της εκτιμήσεις για την πορεία των επιτοκίων προεξοφλεί δύο αυξήσεις το 2019 αντί για τρεις που σχεδίαζε προηγουμένως.

Στο ταμπλό ο δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,3% στις 335,36 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,5% στις 10554,72 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί σε ποσοστό 0,3% στις 4.676,28 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακά κέρδη 0,1% στις 6.717,60 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,7%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει μικρότερες απώλειες 0,1%.

Την εύθραυστη επενδυτική ψυχολογία επιβάρυνε περαιτέρω η άρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει το νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση της κυβέρνησης, αυξάνοντας τον κίνδυνο ορισμένες ομοσπονδιακές υπηρεσίες να κλείσουν μέσα στο σαββατοκύριακο. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει διαμηνύσει ότι εάν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει τα αναγκαία κεφάλαια για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό δεν θα υπογράψει το νομοσχέδιο.

Σχετικά Νέα