Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν και σήμερα στις ασιατικές αγορές, με εξαίρεση τον ιαπωνικό Nikkei που κατάφερε να ανακάμψει από την χριστουγεννιάτικη «βουτιά» του 5% τερματίζοντας σε θετικό έδαφος τις συναλλαγές της ημέρας.

Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι αγορές σε Αυστραλία και Χονγκ Κονγκ λόγω της αργίας των Χριστουγέννων.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,89%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,12%. Χθες, άμεση αντανάκλαση στο χρηματιστήριο του Τόκιο είχαν οι βαριές απώλειες της Wall Street εν μέσω της νέας σφοδρής αντιπαράθεσης που άνοιξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της χώρας του για το ζήτημα των επιτοκίων. Ο Nikkei βρέθηκε σε χαμηλό από τον Μάιο του 2017 μετά από πτώση 5%.

Αρνητικό το κλίμα σήμερα στην υπόλοιπη Ασία, με τον Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα να σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,41%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά 1,31% υπό το βάρος των απωλειών της Samsung που υποχώρησε κατά 1,16%.

Στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί ελαφρώς στις 96,580 μονάδες έναντι του καλαθιού των βασικών διεθνών νομισμάτων, ενώ το ιαπωνικό γεν κινείται ανοδικά.

Σχετικά Νέα