Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Νοέ 9th, 2016

Αριστερές και Αναρχικές συλλογικότητες καλούν σε διαδηλώσεις για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου

dscn9544Σε συγκέντρωση-πορεία καλούν αριστερές,συνδικαλιστικές και αναρχικές συλλογικότητες ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου.Στις ανακοινώσεις τους αναφέρουν τους λόγους που καλούν σε διαδήλωση.

Την ίδια ώρα στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ επικρατεί αναβρασμός, καθώς τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν θα είναι δρακόντεια.

Αν και ακόμη δεν έχει δηλωθεί το επίσημο πρόγραμμα των κινήσεων, των επαφών και της διαμονής του, οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα «αποστειρωμένο» περιβάλλον ασφαλείας γύρω του, όπως και στο παρελθόν κατά τη διάρκεια επισκέψεων αρχηγών κρατών, σαν εκείνα που είχαν ληφθεί στην επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο αρχαιολογικός χώρος που παραχωρήθηκε για την ανοιχτή ομιλία του αμερικανού προέδρου στο δυτικό λόφο του Φιλοπάππου τις επόμενες ημέρες θα εξερευνηθεί εξονυχιστικά από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και στη συνέχεια θα περιφρουρηθεί έντονα έως την ημέρα της ομιλίας του.

Κλιμάκιο τουλάχιστον 30 Αμερικανών πρακτόρων της Secret Service και ανθρώπων της ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου είχε έλθει τις προηγούμενες ημέρες στην Ελλάδα και ήρθε σε επαφές με στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας. Σε κάποιες πρώτες συναντήσεις με εκπροσώπους των ελληνικών αρχών ασφαλείας αλλά και με υπευθύνους αρμοδίων υπηρεσιών συζητήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, τα δρομολόγια του Αμερικανού προέδρου στο κέντρο της Αθήνας αλλά και όλα τα δεδομένα σε θέματα περίθαλψης των Αμερικανών διπλωματών σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος ή ένοπλης επίθεσης κ.λπ.

Οι Αμερικανοί πράκτορες έχουν προβεί στη διαδικασία επιλογής του ξενοδοχείου όπου θα διαμείνουν ο κ. Ομπάμα και η συνοδεία του, χωρίς προς το παρόν να έχει ανακοινωθεί στις ελληνικές αρχές, κάτι που θα γίνει το τελευταίο διήμερο πριν από την έλευσή του. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δώσει πολλά σημεία διαμονής, όπως και κινήσεων και επισκέψεων, προκειμένου αυτά να «αποστειρωθούν» έτσι ώστε να είναι έτοιμα για την τελική επιλογή.

Τις επόμενες ημέρες η αμερικανική πλευρά θα δώσει τον ακριβή αριθμό της ελίτ των πρακτόρων που θα βρίσκονται στο πλευρό του κ. Ομπάμα (θα κυμαίνεται μεταξύ 200 και 300 πρακτόρων), ενώ θα δηλωθεί ο οπλισμός και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός ασφαλείας.

Σε μία πρώτη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., για τις ανάγκες του σχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας του υψηλού προσκεκλημένου, θα επιστρατευτούν τουλάχιστον 3.000 αστυνομικοί, ενώ συνολικά το προσωπικό που υπηρετεί στην Αττική θα βρίσκεται σε συναγερμό. Όλο το αστυνομικό προσωπικό θα βρίσκεται στους δρόμους, ενώ ως μέτρο πρόληψης θα τοποθετηθούν μηχανισμοί εντοπισμού βομβών σε διάφορα σημεία και συσκευές απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων.

Οι μετακινήσεις του Αμερικανού προέδρου προς το κέντρο της Αθήνας θα είναι σύντομες, ενώ σύμφωνα με τα πλάνα της Τροχαίας οι δρόμοι που θα διέρχεται η αυτοκινητοπομπή θα αποκλείονται τουλάχιστον μισή ώρα πριν από τη διέλευση των οχημάτων του Αμερικανού προέδρου.

Εκτός από το Air Force One που θα μεταφέρει τον Μπαράκ Ομπάμα, νωρίτερα θα φθάσουν άλλα αεροσκάφη που θα μεταφέρουν τουλάχιστον τρία θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς του, βαρύ οπλισμό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό ασφαλείας που θα βρίσκεται σε συνοδευτικά οχήματα.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός έχει τη δυνατότητα κατάρριψης απειλητικών drones, εντοπισμού εναέριων απειλών και ασφαλών συνομιλιών του προέδρου.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πιο αυστηρά σε σχέση με άλλες επισκέψεις του κ. Ομπάμα, καθώς η έξαρση της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο το σχεδιασμό.

Στις 15 Νοεμβρίου 2016, ημέρα άφιξής του, η Αττική θα θυμίζει αποκλεισμένη ζώνη. Κλιμάκια της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας θα βρίσκονται ανεπτυγμένα στην πόλη, ενώ στελέχη του ΤΕΕΜ και συνοδοί σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών θα περιπολούν νωρίτερα στα σημεία επισκέψεων και προσέγγισης του Αμερικανού προέδρου. Παράλληλα, σε πολλές ταράτσες κτιρίων της πόλης, κοντά σε σημεία διέλευσης της αυτοκινητοπομπής θα βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ.

Ένας άλλος σχεδιασμός ασφαλείας αφορά την έντονη περιφρούρηση των δεκάδων συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που έχουν εξαγγελθεί από διάφορα συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς, προκειμένου οι συμμετέχοντες να βρίσκονται σε απομακρυσμένα σημεία από εκείνα της κίνησης του κ. Ομπάμα, ενώ δεν αποκλείεται να εκδοθεί και σχετική διαταγή απαγόρευσης και περιορισμού τους.

 Ανακοινώσεις 

ΛΑΕ

Σε μαζική διαδήλωση ενάντια στην επικείμενη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου καλεί η Λαϊκή Ενότητα.

Πρωτοβουλία συντονισμού για μία «μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στη χώρα μας και την περιοχή μας», ανακοινώνει η Λαϊκή Ενότητα υπογραμμίζοντας ότι «η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα στις 15 και 16 Νοέμβρη είναι μια πρόκληση για τον λαό μας, πολύ περισσότερο όταν η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται τις μέρες τιμής και μνήμης της ηρωικής και αδικαίωτης εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπου η αμερικανοκίνητη χούντα έπνιξε στη βία των τανκς και στο αίμα τους εξεγερμένους. Οι ΗΠΑ δεν είναι ούτε φιλική ούτε συμμαχική δύναμη, όπως θέλει να μας πείσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι η ηγετική ιμπεριαλιστική δύναμη, που σήμερα είναι υπεύθυνη για την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων και το αιματοκύλισμα των λαών σε περιοχές όπως η Συρία».

Η Λαϊκή Ενότητα σημειώνει ότι «θα επιδιώξει να συντονιστεί με άλλες αριστερές και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις για την πραγματοποίηση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα μεγάλης διαδήλωσης στην Αθήνα. Για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και να ακουστεί παντού το «Όχι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό» και το «Έξω οι ΗΠΑ»».


 

ΠΑΜΕ

Άγνωστο παραμένει αν το συλλαλητήριο θα μετατραπεί σε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, καθώς το πιθανότερο είναι να υπάρξει σχετική απαγόρευση από την πλευρά της αστυνομίας.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί την εργατική τάξης της Ελλάδας και τα Συνδικάτα της να βροντοφωνάξουν την αντίθεση τους στην επίσκεψη Ομπάμα, στις 15 Νοέμβρη στις 6.30μ.μ. στην Ομόνοια.

Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ μυρίζει αίμα.

Το αίμα του Ελληνικού λαού, όπου οι ΗΠΑ απαιτούν και νέα αντεργατικά μέτρα, νέα επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών τους ομίλων. Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις ΔΝΤ-ΕΕ γίνονται στα πλαίσια της σύγκρουσης των επιχειρηματικών συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους και είχαν και έχουν ως θύμα τον Ελληνικό λαό.

Το αίμα των λαών της περιοχής, της Συρίας, της Λιβύης, της Παλαιστίνης, κ.α. όπου χιλιάδες σκοτώνονται και ξεριζώνονται, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους. Η μετατροπή της Μέσης Ανατολής της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε εμπόλεμη ζώνη, είναι άμεσο αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της χρηματοδότησης και στήριξης οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος, από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Η στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η προθυμία για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στη Κάρπαθο, το βάθεμα της συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, όχι μόνο δεν οδηγούν σε «σταθερότητα» και «ασφάλεια», αλλά βάζουν τον ελληνικό λαό να κρατά φουρνέλο σε πυριτιδαποθήκη. Οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην Τουρκία, η κλιμάκωση των πολέμων και η όξυνση των εντάσεων στην περιοχή πρέπει να βρουν την εργατική τάξη της Ελλάδος σε επαγρύπνηση.

Να απορρίψουμε τους «εθνικούς στόχους» της «δίκαιης ανάπτυξης» που η επιτυχία τους προϋποθέτει το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, το πετσόκομμα των μισθών μας.

Να απορρίψουμε τους «εθνικούς στόχους» της εξωτερικής πολιτικής, που απαιτούν το αιματοκύλισμα των λαών και οδηγούν σε πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Καλούμε τα συνδικάτα να συμμετέχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο που καλεί η ΕΕΔΥΕ και άλλοι φορείς στις 15 Νοέμβρη στις 6.30μ.μ. στην Ομόνοια Ενάντια στην Επίσκεψη Ομπάμα.

Να βροντοφωνάξουμε
Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και τα στρατηγεία.
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Εκφράζουμε αγωνιστικά τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.»


 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 Νοέμβρη, την ημέρα που ξεκινάει ο εορτασμός της 43ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην χούντα των συνταγματαρχών που στήριξαν οι ΗΠΑ, είναι μία ακόμη πρόκληση της κυβέρνησης Τσίπρα», αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της.

 

Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι «ο Ομπάμα έρχεται να διασφαλίσει την αμερικάνικη πρωτοκαθεδρία στον έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και των δρόμων μεταφοράς τους» και προσθέτει ότι «οι επιδιώξεις αυτές θα κλιμακώσουν τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων στην περιοχή, που σχετίζεται με την χάραξη των ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, και αντίθετες με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Υπηρετούν αποκλειστικά τις πολυεθνικές πρώτα από όλα των ΗΠΑ και το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συμμετοχή στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα της επίσκεψης Ομπάμα, σε όλη την Ελλάδα και στην Αθήνα στο Πολυτεχνείο και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα έρχεται στην Αθήνα στις 15–16 Νοεμβρίου, λίγες μέρες μετά από τις αμερικάνικες εκλογές και, προκλητικά, μέσα στον 3μερο εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Επικίνδυνη, ματωμένη ατζέντα επεμβάσεων και πολέμων

Mε την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής να αποσταθεροποιείται εκρηκτικά, με τη Συρία να φλέγεται από την κλιμάκωση του πολέμου, με τον ανταγωνισμό ΗΠΑ–Ρωσίας «στο κόκκινο», η ατζέντα της επίσκεψης Ομπάμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους λαούς όλης της περιοχής. Πιέζει και απαιτεί ώστε η Ελλάδα:

  • Να προσδεθεί ακόμα πιο στενά στα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, στο αντιδραστικό μπλοκ με τους σφαγείς και δικτάτορες του Ισραήλ και της Αιγύπτου.
  • Να δώσει κάθε δυνατή «διευκόλυνση», τουλάχιστον με την πλήρη παραχώρηση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων, στην πολεμική εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία.
  • Να αποδεχτεί τετελεσμένες «λύσεις» στο Κυπριακό. Ουσιαστικά ένα νέο «σχέδιο Ανάν», που –το λιγότερο– θα παγιώνει τη ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού. Αν δεν υπάρξουν και ακόμα χειρότερες εξελίξεις, σε βάρος του ελληνικού καπιταλισμού (π.χ. εγκατάσταση τούρκικης στρατιωτικής βάσης). Οι ΗΠΑ επιδιώκουν με τέτοιες κινήσεις μια επανασύσφιξη των σχέσεών τους με την Τουρκία, καθώς μια πιθανή συμμαχία Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας (και βέβαια Κίνας) θα τις έφερνε σε δυσμενή θέση.

Αυτές οι απαιτήσεις είναι επιτακτικές για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, λόγω του «κενού» που έχει δημιουργήσει η κρίση στην Τουρκία, ο σπασμωδικός και απρόβλεπτος χαρακτήρας της, η έντονη αντιπαράθεσή της με τις ΗΠΑ, οι σχέσεις που αναπτύσσει με τη Ρωσία και γενικά οι βλέψεις της για έναν αναβαθμισμένο ρόλο περιφερειακής δύναμης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ομπάμα δεν θα επισκεφτεί την Τουρκία.

Οι άθλιοι και τυχάρπαστοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ υπηρετούν έτσι κι αλλιώς πειθήνια τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Με τη συμμαχία με τα αντιδραστικά καθεστώτα Ισραήλ και Αιγύπτου. Με την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που τώρα αποκαλύπτεται καθαρά ότι ήρθε όχι για να βοηθήσει τους πρόσφυγες αλλά για τον πόλεμο στη Συρία. Με τις κατάπτυστες συμφωνίες για το «προσφυγικό». Με τη χρήση των βάσεων για τις πολεμικές επιδρομές των ιμπεριαλιστών και τις προτάσεις για νέες βάσεις του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο. Τώρα, χωρίς να κοκκινίζουν, σερβίρουν στον ελληνικό λαό την επίσκεψη Ομπάμα ως… στήριξη! Ενώ είναι ολοφάνερο ότι καμία «ελάφρυνση» δεν κομίζει ο Ομπάμα π.χ. στο χρέος ή στο προσφυγικό.

Ίδιοι και χειρότεροι οι «πρόθυμοι» των άλλων αστικών κομμάτων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ κ.λπ. Η εξωτερική πολιτική του «παράγοντα σταθερότητας» είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, όσο και τυφλή. Είναι γνωστή η λύσσα της ελληνικής αστικής τάξης και όλων των αστικών/μνημονιακών κομμάτων, παλιών και νέων, να τα δίνουν όλα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών, ειδικά των ΗΠΑ. Έτσι βάζουν τον ελληνικό λαό στο επίκεντρο μιας τεράστιας σύγκρουσης, της κολοσσιαίας αντιπαράθεσης ΗΠΑ και Ρωσίας, απειλώντας να μετατρέψουν και τη χώρα μας σε πολεμικό πεδίο. Ενώ τα ανταλλάγματα όπου προσβλέπουν είναι εξαιρετικά επισφαλή και αμφισβητούνται από όλες τις μεριές (σε Αιγαίο, Βαλκάνια και όλη την περιοχή), από την άλλη οι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό είναι πολύ πραγματικοί και τρομακτικοί.

Βαρύτατη η «κληρονομιά» Ομπάμα

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης(!) Ομπάμα στην 8χρονη θητεία του είχε πλούσια «δράση». Στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ο ταξικός, ρατσιστικός και κατασταλτικός πόλεμος έφτασε σε παροξυσμό. Χρηματοδοτήθηκαν με «ενέσεις» εκατοντάδων δις οι τράπεζες, το κεφάλαιο και οι πλούσιοι. Οι κοινωνικές ανισότητες έσπαγαν ρεκόρ: η διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών Αμερικανών είναι σήμερα η μεγαλύτερη εδώ και 30 χρόνια. Στις ΗΠΑ του αφροαμερικανού προέδρου, πολλαπλασιάστηκαν οι ρατσιστικές δολοφονίες, με πρωταγωνιστές κυρίως αστυνομικούς, ενώ ο στρατός καθιερώθηκε σε αστυνομικά καθήκοντα. Οι προεκλογικές υποσχέσεις για δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα έδωσαν τη θέση τους στην κρατική επιδότηση των ιδιωτικών εταιριών, με αδρή χρηματοδότηση του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στους κλάδους υγείας και ασφάλισης.

Στο εξωτερικό (μαζί με την υπουργό εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον μέχρι το 2013), από την υποστήριξη της αιμοσταγούς χούντας του Σίσι στην Αίγυπτο και των νεοναζί στην Ουκρανία, στο εκ νέου άνοιγμα του πολεμικού μετώπου στη Λιβύη (με τραγικές συνέπειες στην περαιτέρω αποσταθεροποίησή της), στην ανάπτυξη νέων στρατευμάτων, πυραυλικών συστημάτων και βάσεων στην Ανατολική Ευρώπη (στοχεύοντας τη Ρωσία), μέχρι την κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία και το άνοιγμα του μεγαλύτερου παγκόσμιου πεδίου αντιπαράθεσης με την Κίνα σε Ειρηνικό/ΝΑ Ασία, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός επί ημερών Ομπάμα έσπειρε την βαρβαρότητα και τον τρόμο απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη.

Να τον «υποδεχτούμε» όπως του αξίζει

Μαζική αντιιμπεριαλιστική, διεθνιστική πάλη – Ενάντια στον όλεθρο του πολέμου

Ενόψει της επίσκεψης, η Αθήνα βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό από τις αρχές Νοεμβρίου. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί (Αντιτρομοκρατική, ΕΚΑΜ, Ασφάλεια, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, Τροχαία) συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας, ενώ μας ήρθε και πλήθος αμερικανών πρακτόρων και ανθρώπων της ασφάλειας του Ομπάμα. Το ξενοδοχείο που θα μείνει, τα δρομολόγια της αυτοκινητοπομπής και όλες οι περιοχές όπου θα έχει συναντήσεις, θα γίνουν φρούρια, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους, θα απομακρυνθούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ελεύθεροι σκοπευτές θα ακροβολιστούν σε ταράτσες κτιρίων, ελικόπτερα της ΕΛΑΣ θα περιπολούν – ενώ ένα ηλεκτρονικό «δίχτυ» θα απλωθεί για την παρακολούθηση των επικοινωνιών.

Η παρουσία Ομπάμα στην Αθήνα συνιστά πρόκληση για το κίνημα της χώρας μας – και εκτός των άλλων προσβάλλει το εξεγερτικό μήνυμα του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Γι’ αυτό πρέπει να απαντηθεί ανάλογα. Όλοι στους δρόμους, να ενισχύσουμε τις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη, να υποδεχτούμε με ένα μαζικό κίνημα τον πολεμοκάπηλο και σφαγέα «πλανητάρχη».

Η απειλή του πολέμου γίνεται σήμερα ακόμα πιο τρομακτική για το μέλλον της ανθρωπότητας, εξαιτίας της τεράστιας κρίσης και του σαπίσματος του καπιταλιστικού συστήματος, που οξύνει στο έπακρο τους ανταγωνισμούς, φέρνει απευθείας αντιμέτωπες τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας (ΗΠΑ– ΝΑΤΟ–ΕΕ, Ρωσία, Κίνα κ.ά.), με σύγχρονα όπλα –πυρηνικά ή και συμβατικά– τρομακτικής καταστροφικής ισχύος. Μάλιστα, προβάλλονται όλο και περισσότερο τα παρανοϊκά στρατιωτικά δόγματα των επιτελείων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, περί δυνατότητας χρήσης των πυρηνικών όπλων με δήθεν περιορισμένες επιπτώσεις!

Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλη την περιοχή να δώσουμε νέα πνοή στο αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Στην κοινή, διεθνιστική πάλη των λαών, ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του, ενάντια στις ντόπιες κυβερνήσεις και αστικές τάξεις που τους υπηρετούν. Αυτή είναι η μόνη απάντηση στην αγωνία των λαών για ένα ειρηνικό μέλλον – όχι οι αντιδραστικοί τυχοδιωκτισμοί περί «ελληνικού παράγοντα σταθερότητας» και μάλιστα από τις δυνάμεις (αστική τάξη, αστικά/μνημονιακά κόμματα) που εξοντώνουν τον ελληνικό λαό με τα Μνημόνια.

Το κίνημα της χώρας μας πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της πάλης. Ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστές και τις αντιδραστικές δυνάμεις, πρώτα απ’ όλα ενάντια στους δικούς μας «αφέντες» του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των αντιδραστικών και τυχάρπαστων ελληνικών κυβερνήσεων.

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε οποιαδήποτε επέμβαση ή πολεμική σύγκρουση. Να κλείσουν οι βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ απ’ το Αιγαίο. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό.
  • Μαζικό αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Κοινή διεθνιστική πάλη των εργαζομένων και των λαών της περιοχής, ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις ντόπιες αστικές τάξεις.

Σύντροφοι/ισσες για την συγκρότηση Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών:

Συγκέντρωση – Πορεία ενόψει της επίσκεψης του Ομπάμα στην Ελλάδα

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του κράτους-τρομοκράτη θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Καλούμε σε συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 6μμ στο Πολυτεχνείο και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo