Αργεντινή: Στο 60% αύξησε το επιτόκιο η κεντρική τράπεζα – καταρρέει το πέσο

Στη δίνη οικονομικής κρίσης έχει περιέλθει η Αργεντινή, με τους επενδυτές να ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι η χώρα κινδυνεύει να εμφανίσει αδυναμία αποπληρωμής του χρέους της.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση της Lagarde ότι το ΔΝΤ εξετάζει την επιτάχυνση της εκταμίευσης δόσεων του δανείου 50 δισ. δολαρίων το οποίο συμφώνησε να χορηγήσει στην Αργεντινή τον Ιούνιο και την “ενίσχυση” του προγράμματος στήριξης και δημοσιονομικής προσαρμογής

Το πέσο Αργεντινής κατάρρευσε σήμερα υποχωρώντας κατά 15% στα 39 πέσο έναντι του αμερικανικού δολαρίου, ενώ συνολικά από την αρχή του έτους έχει απωλέσει το 45% της αξίας του εντείνοντας τους φόβους οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, την ώρα που ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 25%.

Σε μια προσπάθεια να “σώσει” την κατάσταση, η κεντρική τράπεζα της χώρας προχώρησε σήμερα σε αύξηση επιτοκίου κατά 15% στο 60% δεσμευόμενη να διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα το κόστος χρήματος τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, αύξησε το όριο για τα ελάχιστα κεφαλαιακά διαθέσιμα των τραπεζών.

Σχετικά Νέα