Απώλειες στην Ασία μετά το αρνητικό lead από την Wall Street

Αρνητικές διαθέσεις επικρατούν σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο της χθεσινής πτωτικής συνεδρίασης της Wall Street, όπου ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 180 μονάδες καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι επενδυτές εμφανίστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση, καθώς η απόδοση του 10ετους ξεπέρασε και το επίπεδο του 2,7%, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2014 και πυροδοτώντας ανησυχίες ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα επιβαρύνουν την αγορά και την οικονομία. Παράλληλα, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην σημερινή ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση του Έθνους.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με σημαντικές απώλειες 1,43%, ενώ αρνητικά πρόσημα καταγράφηκαν και στις κινεζικές αγορές. Συγκεκριμένα, ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα υποχωρεί κατά 0,99%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,9%.

Αρνητικές διαθέσεις και στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με τον ASX 200 Να υποχωρεί κατά 0,87%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία χάνει 0,43%.. Την ίδια ώρα, σημαντικές απώλειες ύψους 1,17% σημειώνει ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Ιαπωνίας έδειξαν αύξηση 3,6% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, μέγεθος που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν την αύξηση στο 1,8% την εξεταζόμενη περίοδο.

capital.gr

Σχετικά Νέα