Αποφασισμένοι να προσφύγουν στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

gdsgfΑποφασισμένοι να προσφύγουν στα δικαστήρια εμφανίζονται οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης οι οποίοι καταγγέλλουν “μονομερείς ενέργειες” από την πλευρά της διοίκησης της εταιρείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΜΠΕ του προέδρου της Ομοσπονδίας των εργαζομένων Χριστόδουλου Βαρκάκη “μη πληρωμή της δεύτερης προκαταβολής στους εργαζομένους της εταιρείας στις 16/6 συνιστά σε νομικό φάουλ, τη στιγμή μάλιστα που η διοίκηση της εταιρείας μονομερώς σκέφτεται να προχωρήσει σε περικοπές μισθών, όχι 33% που συζητούνταν μέχρι πρόσφατα, αλλά 40% τουλάχιστον”

“Καταργούν μονομερώς όρους της συλλογικής σύμβασης εργασίας”, προσέθεσε ο κ. Βαρκάκης, τονίζοντας ότι «δεν νομιμοποιούνται ούτε στο ελάχιστο με αυτά που κάνουν», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο οι κινήσεις της διοίκησης της ΕΒΖ ΑΕ κινούνται «κόντρα στη θέση της κυβέρνησης που τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ των ελεύθερων διαπραγματεύσεων».

«Δεν περιμένουμε να ενδιαφερθούν για εμάς και τις οικογένειές μας, αλλά να περιμένουν ότι εμείς θα φροντίσουμε για το συμφέρον και την κάλυψή μας, με όλα τα εργαλεία και μέσα που έχουμε», ανέφερε ο κ. Βαρκάκης.

Από την πλευρά της διοίκησης της ΕΒΖ, ο πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Ρώσσιος, ανέφερε ότι «στις 16/6 η εταιρεία, λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει, κατέβαλλε μέρος μόνο του μισθού των εργαζομένων» και σημείωσε ότι ύστερα από το νέο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για το θέμα της μισθοδοσίας, η διοίκηση ζήτησε την παρέμβαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας

Ανέφερε δε, ότι εντός Ιουλίου αναμένεται η γενική συνέλευση της εταιρείας, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα νέα δεδομένα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες, που θα εξασφαλίζουν όχι τη βιωσιμότητα, αλλά την ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Προθεσμία μέχρι τις 10 Ιουλίου δίνουν οι τευτλοκαλλιεργητές

Προθεσμία μέχρι τις 10 Ιουλίου 2016 δίνουν οι τευτλοκαλλιεργητές, προκειμένου η πιστώτρια τράπεζα να εκταμιεύσει το ποσό των 5 εκ. ευρώ που συμφώνησε, ώστε να εξοφληθούν. Την Τρίτη, πάντως, στους λογαριασμούς τους οι τευτλοκαλλιεργητές από την Ορεστιάδα, τις Σέρρες, τη Λάρισα και Πλατέως «είδαν λεφτά στους λογαριασμούς τους, αφού η διοίκηση της ΕΒΖ υπέγραψε σχετικό έγγραφο για την εκταμίευση 1,5 εκατ. Ευρώ».

“Εάν μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία δεν λάβουμε την εξόφλησή μας για τις ποσότητες που παραδώσαμε πέρυσι στην εταιρεία, τότε θα καλέσουμε όλους τους παραγωγούς και αγρότες της χώρας να πάψουν τη συνεργασία τους με την Τράπεζα Πειραιώς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης.

Σχετικά Νέα