Αποσύρετε τις προσφυγές για αναδρομικά λένε στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

Άμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά των πρώην βουλευτών που προσέφυγαν στα δικαστήρια και διεκδικούν αποζημιώσεις από το 2009 και μετά.

Τη φωτιά άναψε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει εκατ. ευρώ στους πρώτους 100 πρώην βουλευτές που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου αναδρομικά για την περίοδο του 2009 και έπειτα.

Το ποσό κυμαίνεται κατ’ ελάχιστο στα 15 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 50 εκατ. ευρώ, εφόσον εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές (άνω των 160) που έχουν ασκηθεί από συνταξιοδοτηθέντες βουλευτές ή και μέλη των οικογενειών τους αν οι ίδιοι έχουν αποβιώσει.

Για «πολιτικά ανήθικες» προσφυγές μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει ότι «είχαμε καλέσει, ήδη από το 2011, όλους όσοι προσέφυγαν, να αποσύρουν κάθε διεκδίκηση. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι καθόλου πολιτικά ηθική».

Σκληρός και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, απειλεί με διαγραφή όποιον πρώην βουλευτή του κόμματός του δεν αποσύρει άμεσα την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, χωρίς βέβαια να παραλείψει να αναφέρει ότι όλα αυτά είναι απόρροια του νόμου Κατρούγκαλου.

Η Νέα Δημοκρατία «ουδέποτε αμφισβητεί τη νομιμότητα. Ωστόσο, οι πρώην βουλευτές της οφείλουν να συναισθανθούν την κραυγαλέα πρόκληση που συνιστά για τους πολίτες μια τέτοια αξίωση, ακόμη και αν αυτή είναι νόμιμη με την κατάπτυστη ρύθμιση Κατρούγκαλου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Να παραιτηθούν από τα επιδικασθέντα ποσά καλεί τους βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ.

«Είχαμε έγκαιρα ζητήσει να αποσυρθούν οι προσφυγές των πρώην βουλευτών. Το ζήτημα αυτό στην εποχή της κρίσης, λειτουργεί αρνητικά στην κοινωνία, Γι’ αυτό καλούμε και πάλι όσους πρώην βουλευτές έχουν προσφύγει, να παραιτηθούν από τα επιδικασθέντα ποσά» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Όμως…μόνο μια στιγμή ξαποσταίνουν

Η σύνδεση, ωστόσο, του φαινομένου με τον νόμο Κατρούγκαλου από τον κ. Μητσοτάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που απάντησε με νέα ανακοίνωση, ανατρέποντας το κλίμα από τη συμφωνία των δύο κομμάτων τουλάχιστον στο ότι η διεκδίκηση αυτή των πρώην βουλευτών αποτελεί κοινωνική πρόκληση.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να ρίξει την ευθύνη σε οποιονδήποτε άλλον πέρα από το κόμμα του και τα έκθετα μέλη της ΝΔ που προσέφυγαν για να εισπράξουν συντάξεις αναδρομικά, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νεότερη ανακοίνωσή του.

«Στην προσπάθειά του αυτή δεν διστάζει να ψεύδεται συνειδητά συσχετίζοντας την προσφυγή των Νεοδημοκρατών πρώην Βουλευτών με το νόμο Κατρούγκαλου. Πολύ καλά γνωρίζει ο αρχηγός της ΝΔ ότι καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν οι ισχυρισμοί του και εξ αυτού μόνο του λόγου τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα τα χυδαία ψεύδη του. Όσο για την προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ζητώντας από τους πρώην βουλευτές της ΝΔ να αποσυρθούν από την προκλητική διεκδίκηση των αναδρομικών, το μόνο σχόλιο που αρμόζει είναι: Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Νέα