Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Ιούλ 21st, 2016

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου

αρχείο-λήψης-1-17Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε ομόφωνα την αίτηση αναστολής της ποινής του Άκη Τσοχατζόπουλος, με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Όπως μεταδίδει το euro2day.gr,απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξης που είχε υποβάλει διά του συνηγόρου του χθες ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτηση μας χθες… Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκισή μου, είναι διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί… Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει «ως εδω». Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο Δικαστήριο… Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ», ανέφερε ο πρώην υπουργός στο Δικαστήριο μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής του Άκη Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και η εισαγγελέας της έδρας με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.

«Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής», τόνισε η εισαγγελεας.

Παράλληλα, η εισαγγελέας τόνισε πως τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο πρώην υπουργός μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής. Με την πρόταση της συντάχθηκε και ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo