Απολυμένος νυκτοφύλακας αυτοτραυματίστηκε στο δεξί του χέρι

κιοποΑυτοτραυματίστηκε μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας πολίτης που είχε υποβάλλει αίτημα πενίας, αντιμετωπίζοντας τεράστια οικονομικά προβλήματα, μόλις πληροφορήθηκε την απόρριψή του.

Ο Γ.Κ, όπως ο ίδιος είπε, εργαζόταν ως νυκτοφύλακας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και απολύθηκε, ενώ είχε υποβάλλει στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ αίτημα πενίας, προκειμένου να του χορηγηθεί χωρίς αμοιβή δικηγόρος για να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης με την οποία παύθηκε οριστικά από την εργασία του.

Μόλις πληροφορήθηκε σήμερα ότι το αίτημά του δεν έγινε δεκτό, από την προϊσταμένη του αρμοδίου τμήματος καθώς δεν είχε προσκομίσει τις αναγκαίες βεβαιώσεις, άρχισε να φωνάζει και να εκτοξεύει ύβρεις κατά των δικαστών και των υπαλλήλων απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει.

Την ώρα εκείνη περνούσε έξω από τη γραμματεία του Τμήματος ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος, ο οποίος στο άκουσμα των ύβρεων μπήκε στο χώρο των γραφείων της γραμματείας για να δει τι γίνεται. Ο 63χρονος νυχτοφύλακας, άρχισε να βρίζει χυδαία τον κ. Ράντο έβγαλε ένα κομμάτι γυαλί από την τσέπη του και έκοψε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα.

Αμέσως, ο κ. Ράντος τον πλησίασε σε μια προσπάθεια να τον ηρεμήσει, αλλά εκείνος απώθησε βιαίως τον αντιπρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου με κίνδυνο να πέσει στο πάτωμα και από τύχη να αποφύγει σοβαρό τραυματισμό.

Αμέσως ενημερώθηκε η Άμεση Δράση για το περιστατικό, ενώ ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου μόλις πληροφορήθηκε για το συμβάν πήγε αμέσως στην γραμματεία του αρμοδίου τμήματος όπου ο 63χρονος συνέχισε να βρίσκεται εκτός εαυτού.

Κατέφθασαν οι άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ ο 63χρονος ενώ οδηγήθηκε με περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, αφού αρνήθηκε να μπει σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως έγινε γνωστό αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει οικονομικούς πόρους, ενώ πρόσφατα έχασε το ένα του παιδί.

Στο μεταξύ, σήμερα στις 4.30 τα ξημερώματα ομάδα 10 κουκουλοφόρων ατόμων έριξαν στην πρόσοψη και στις σκάλες εισόδου του μεγάρου του ΣτΕ κόκκινη και μαύρη μπογιά και αποχώρησαν.

Σχετικά Νέα