Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Απρ 16th, 2016

Απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Άσαντ θέλει η αντιπολίτευση στη Συρία

epaselect TURKEY-SYRIA BORDER REFUGEES

Την επιτάχυνση των συνομιλιών για τη συμφιλίωση με τη Συρία επιθυμεί η Ανώτατη Διαπραγματευτική Επιτροπή (HNC) της συριακής αντιπολίτευσης.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να πιέσει για τη διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

«Σκοπεύουμε σοβαρά να επιταχύνουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία. Πιστεύω ότι το καθεστώς, όπως πάντα, δεν είναι σοβαρό και δεν θα είναι έτοιμο για απευθείας διαπραγματεύσεις. Ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα να επιμείνει στην ανάγκη για έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων, να επιταχύνει τη διαδικασία της πολιτικής μετάβασης» δήλωσε ο επικεφαλής της HNC, Άσαντ Ζούμπι, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Ο Ζούμπι πρόσθεσε ότι ο νέος γύρος των ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε στη Γενεύη στις 13 Απριλίου θα συνεχιστεί όπως προβλέπεται από το πλαίσιο που έχει ήδη καθοριστεί.

Την Τετάρτη, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, είχε δηλώσει ότι οι συμμετέχοντες στις συνομιλίες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε απευθείας συνομιλίες.Ωστόσο, ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας, Ομράν Ζούμπι, δήλωσε σε Ρώσους δημοσιογράφους ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo