Απεργία των εργαζομένων της ΕΛΒΟ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας

Την πεποίθηση ότι η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) πρέπει να παραμείνει στην ιδιοκτησία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ασφάλεια της χώρας, το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων, εκφράζουν -με σημερινή ανακοίνωσή τους- οι εργαζόμενοι στην εταιρεία και δηλώνουν ότι θα παλέψουν με κάθε τρόπο «για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, που εκτός από τις απολύσεις, φέρνει τη διάλυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας και τη μεγαλύτερη εξάρτηση από ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους».

Στο πλαίσιο αυτό, μεθαύριο Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης (όπου εκδικάζεται παλαιότερη υπόθεση διεκδίκησης βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων από ένα μέρος του προσωπικού της επιχείρησης) και πορεία διαμαρτυρίας στο Γραφείο του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στην πορεία θα συμμετέχουν και συνταξιούχοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΛΒΟ, αυτή γίνεται με κατώτατη τιμή προσφοράς τα 10 εκατ. ευρώ. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών ορίστηκε η 15η Μαΐου. Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, από τις οικοπεδικές εκτάσεις μέχρι τα κτίρια, τον διακριτικό τίτλο ΕΛΒΟ και τις κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη βιομηχανία, Θόδωρος Αλιόγκας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα