Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Σεπ 7th, 2016

Απεργία των δασκάλων στις 15 Σεπτεμβρίου

Ï ðñüåäñïò ôçò ÄÏÅ ÄçìÞôñçò ÌðñÜôçò óôç óçìåñéíÞ óõíÝíôåõîç ôýðïõ ðïõ Ýäùóå ç ÄéäáóêáëéêÞ Ïìïóðïíäßá ÅëëÜäïò óôá ãñáöåßá ôçò, ÔåôÜñôç 9 Óåðôåìâñßïõ 2009.

H Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας για το νέο τύπο ολοήμερου στην προσχολική αγωγή.

Για «μπαλώματα στην εκπαίδευση» κατηγόρησε η ηγεσία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος το υπουργείο Παιδείας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα και προανήγγειλε κινητοποιήσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, έχει προκηρυχθεί εικοσιτετράωρη απεργία από τη ΔΟΕ.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, αν και παραδέχθηκε ότι με τις προσλήψεις αναπληρωτών που έγιναν χθες, φαίνεται, ότι σε μεγάλο βαθμό καλύπτονται τα λειτουργικά κενά, τόνισε ωστόσο, ότι το μεγάλο ποσοστό κάλυψης οφείλεται στα «τεχνάσματα» του υπουργείου για μείωση των διδακτικών ωρών και άρα λιγότερα κενά συνολικά και λιγότερες προσλήψεις. «Τα κενά καλύφθηκαν για το σχολείο Φίλη, όχι για το σχολείο που θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικινής και προσθεσε: «Με τις ρυθμίσεις του υπουργείου η παιδεία επιστρέφει στη δεκαετία του ’80 και ακόμα και πιο πίσω». Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ, με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα έχουν χαθεί 60 ώρες την εβδομάδα σε κάθε σχολείο, κάτι που συνεπάγεται 3.500 λιγότερους εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια.

Ακόμη, ο κ. Κικινής επισήμανε, ότι οι κινητοποιήσεις, αλλά και η κριτική που ασκεί η ΔΟΕ στο υπουργειο Παιδείας, δεν έχουν στόχο μόνο να καλύπτονται τα κενά στα σχολεία, αλλά και να γίνει το σχολείο πλουσιότερο παιδαγωγικά. «Ο πυρήνας των αντιδράσεών μας είναι η αδιοριστία και οι αλλαγές σε δημοτικό και νηπιαγωγείο», κατέληξε.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo