Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Φεβ 25th, 2016

Απειλεί με αγωγή τον Πάνο Σκουρλέτη η Eldorado Gold

κατάλογοςΣτην δικαιοσύνη, ενάντια του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στρέφεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Πόλ Ράιτ, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης σε πρόσφατη συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ελληνικός Χρυσός», οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Ράιτ, «είναι αβάσιμες και ψευδείς» και γι΄αυτό το λόγο προχώρησε στην κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται «το όποιο ποσό αποζημίωσης επιδικαστεί, θα δοθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση:

«O κ. Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς.

Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμιση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το οποίο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».

Ο Π. Σκουρλέτης κατηγορεί τον διευθύνοντα της Eldorado Gold για παιγνίδια με τις μετοχές της εταιρείας

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγορεί τον κ. Wright ότι σορτάρισε τις μετοχές της εταιρείας του, κοινώς δανείσθηκε και πούλησε τις μετοχές για να τις αγοράσει σε χαμηλότερη τιμή και να βγάλει κέρδος, πριν την συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου.

«Ο Wright είναι CEO, είναι έξυπνος και είναι έμπειρος. Παρέθεσε συνέντευξη Τύπου γνωρίζοντας πως η μετοχή της εταιρείας θα έκανε βουτιά», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης στο Bloomberg. «Γιατί το έκανε αυτό; Κατά την άποψή μου, και του το είπα όταν ήταν εδώ, έπαιζε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής. Έίπες στους φίλους σου πως θα έλεγες αυτά τα πράγματα στη συνέντευξη Τύπου, ώστε να πουλήσουν από πριν τις μετοχές τους και να αγοράσουν στη συνέχεια σε χαμηλότερες τιμές.»

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo