Απειλές προς τον πρίγκιπα Χάρι εξαπολύουν οι τζιχαντιστές

Απειλές προς τον Βρετανό πρίγκιπα Χάρι εξαπολύει μέσα από ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο το Ισλαμικό Κράτος, προκαλώντας τον να πάει να πολεμήσει εναντίον των τζιχαντιστών.

“Αν είσαι αρκετά άντρας γιατί δεν έρχεσαι να πολεμήσεις έτσι ώστε να στείλουμε εσένα και το απάτσι σου στην κόλαση;” εμφανίζεται να λέει ο μαχητής του Ισλαμικού Κράτους που έχει ταυτοποιηθεί ως ο Abu Uqayl με καταγωγή από τη Σιγκαπούρη, όπως μεταδίδει το Ιndependent.

Η φράση μόνο τυχαία δεν είναι καθώς ο πρίγκιπας είχε υπηρετήσει στο στρατό ως χειριστής των επιθετικών ελικοπτέρων απάτσι στο Αφγανιστάν. Τυχαία όμως δεν είναι ούτε και η καταγωγή του ισλαμιστή αφού ο πρίγκιπας Χάρι επισκέφτηκε τον περασμένο Ιούνιο τη Σιγκαπούρη , μόλις λίγες εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα του Λονδίνου που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 48, και στην ομιλία του καταφέρθηκε εναντίον του Isis.

Σε δήλωση για το περιστατικό προέβη και το Υπουργείο Εξωτερικών της Σιγκαπούρης: Οι υπηρεσίες ασφαλείας μας γνωρίζουν εδώ και λίγο καιρό για την παρουσία στη Συρία ενός ανθρώπου από τη Σιγκαπούρη. Πρόκειται για τον 39χρονο Megat Shahdan bin Abdul Samad και παρακολουθούμε τις κινήσεις του. Πιστεύουμε ότι ο μαχητής που αυτοαποκαλείται Abu Uqayl και ο Megat Shahdan είναι το ίδιο πρόσωπο” αναφέρει.

Σχετικά Νέα