Απάντηση Ν. Παππά στον Στ. Θεοδωράκη: Δεν υπάρχει μεσαίος χώρος ανάμεσα σε εκτελεσθέντες και πολυβόλα

Μεθοδευμένα ξανασερβίρουν το ακροδεξιό αφήγημα που φτάνει ως την αθώωση των ταγμάτων ασφαλείας, αλλά δεν υπάρχει «μεσαίος χώρος» μεταξύ εκτελεσθέντων και πολυβόλων, μεταξύ ανταρτών που ανατίναξαν τη γέφυρα στο Γοργοπόταμο και αυτών που την φυλούσαν, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στο Κόκκινο 105,5 και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Στάθη Σχινά, απαντώντας στις βολές του Σταύρου Θεοδωράκη που τον κατηγόρησε για «εμφυλιοπολεμικές» αναφορές. «Αυτές είναι οι ιστορικές αλήθειες, οι κεντρικές ιδέες επάνω στις οποίες τοποθετούμαστε ως λαός», όπως τόνισε.

Ο κ. Παππάς απάντησε, μέσω του 105,5 Στο Κόκκινο, στις βολές που εξαπέλυσε εναντίον του ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος μίλησε για «εμφυλιοπολεμικές» αναφορές του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.
Όπως είπε, ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται το λόγο της επίθεσης, που αφορούσε τοποθέτηση του κ. Παππά στην πρόσφατη εκδήλωση του υπουργείου για τον Τύπο στα χρόνια της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης, όπου απάντησε στην θέση «πρωτοκλασάτου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας» ότι η Αριστερά ποτέ δεν πολέμησε τους Γερμανούς.
«Έχουμε μία προσπάθεια αναθεωρητισμού στον οποία πρέπει να υψωθεί τείχος από τις δημοκρατικές δυνάμεις», τόνισε ο κ. Παππάς, θυμίζοντας το μπλόκο της Κοκκινιάς, τις εκτελέσεις στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, τη μάχη του Υμηττού και μία σειρά από άλλες, που είναι «αδιάψευστος μάρτυρας της ιστορικής αλήθειας».
«Κάποιοι μεθοδευμένα θέλουν να ξανασερβίρουν το ακροδεξιό αφήγημα, που φλερτάρει μέχρι και με την αθώωση των ταγμάτων ασφαλείας», είπε ο κ. Παππάς, αλλά «δεν υπάρχει μεσαίος χώρος μεταξύ των εκτελεσθέντων και των πολυβόλων, ή είσαι με την Εθνική Αντίσταση ή δεν είσαι. Δεν υπάρχει μεσαίος χώρος μεταξύ των αριστερών και δεξιών ανταρτών που μαζί με τους Βρετανούς ανατίναξαν τη γέφυρα στο Γοργοπόταμο και αυτών που φυλούσαν τη γέφυρα, για να περνούν τα εφόδια για τις στρατιές του Ρόμελ. Αυτές είναι οι ιστορικές αλήθειες, οι κεντρικές ιδέες επάνω στις οποίες τοποθετούμαστε ως λαός, καθώς βγαίνουμε από την κρίση. Έχουμε πάρα πολύ ισχυρά αγκωνάρια αντιφασιστικής κληρονομιας»
Όταν εκστομίζονται ακρότητες από στελέχη κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία, θα πρέπει τα πράγματα να μπαίνουν στη θέση τους», κατέληξε.

Σχετικά Νέα