Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Απρ 1st, 2016

Απάντηση Μπαλτά σε Μητσοτάκη και Θεοδωράκη

mpaltas7_3

Απαντώντας στη δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία εξέφραζε έκπληξη και κυρίως λύπη για την κατάργηση της παρουσίας των Ελλήνων δημιουργών στο Ελληνικό φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, έκανε λόγο για“αφελληνισμό” του φεστιβάλ και ζητούσε από τον πρωθυπουργό “να αναιρέσει την απόφασή του”, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Μπαλτάς τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης «θα παραμείνει έκπληκτος, αλλά με χαρά αυτή τη φορά, όταν πληροφορηθεί και τα ελληνικά δρώμενα του Φεστιβάλ» και τον παρέπεμψε στη σημερινή ανακοίνωση του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Επίσης ο κ. Μπαλτάς αναφέρει ότι “τον διεθνή προσανατολισμό του Φεστιβάλ υποσχέθηκε να διευρύνει ο κ. Γιαν Φαμπρ και μέσα από ένα συστηματικό πρόγραμμα που εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της θητείας του και πρόκειται να συνδέσει στενότερα την ούτως ή άλλως πολύ σημαντική ελληνική καλλιτεχνική παραγωγή με την Ευρώπη και τον κόσμο”.

Σχολιάζοντας στη δήλωση του επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι Σταύρου Θεοδωράκη που έκανε λόγο για αναιτιολόγιτη αποπομπή του Γιώργου Λούκου,ο υπουργός Πολιτισμού σημειώνει: “Δηλαδή Το Ποτάμι θα επιθυμούσε να διατηρούνται στις θέσεις τους διευθυντές δημοσίων οργανισμών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος;” και τονίζει ότι “η αμοιβή του κ. Φαμπρ είναι η κατώτερη αμοιβή που έχει λάβει ποτέ Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ και θα αναρτηθεί στη Διαύγεια από τον αρμόδιο φορέα”.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo