«Αν μπούμε στα Εξάρχεια δεν θα βγούμε ζωντανοί»

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «εάν οι αστυνομικοί μπουν στα Εξάρχεια, δεν θα βγουν ζωντανοί», χωρίς βεβαίως να αναφέρεται στην αστυνομική βία και στους βαρύτατους τραυματισμούς που έχουν προκαλέσει κατά καιρούς οι κατασταλτικές δυνάμεις στους πολίτες.

O πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών δήλωσε ότι είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και πολιτικής απόφασης η εκπόνηση μιας στρατηγικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως επισήμανε ο κ. Ντούμας, «το κλίμα και οι συνθήκες στα Εξάρχεια δεν επιτρέπουν, όχι μόνο σε αστυνομικό να μπει, αλλά όπως έχω πει, ούτε καν σε ένα ασθενοφόρο να μπει και να πάρει έναν τραυματία ή αν εκδηλωθεί μία πυρκαγιά δεν θα μπορεί ο πυροσβέστης να πάει να την κατασβέσει». «Θα πρέπει να στηθεί ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση» δήλωσε μάλιστα.

«Ο Έλληνας πολίτης ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ» επέμεινε πάντως τη Δευτέρα ο Νίκος Τόσκας, αποδίδοντας σε «φθηνά κολπάκια των συνδικαλιστών και φθηνή προπαγάνδα της ΝΔ» τα περί ανομίας.

Απάντηση στους επικριτές του Νίκου Τόσκα για τα φαινόμενα ανομίας, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, έδωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Κατά τη γνώμη μου ο Νίκος Τόσκας κάνει την καλύτερη δουλειά» επισήμανε. «Δεν αφήνεται η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της; το αντίθετο συμβαίνει» σημείωσε ο Δημήτρης Βίτσας, «Λύση σε όλα αυτά δεν είναι η κρατική βία, η κρατική βία δεν είναι ποτέ λύση» πρόσθεσε, απαντώντας εμμέσως και στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, ο οποίος είχε πει στον ΣΚΑΪ ότι η βία αντιμετωπίζεται με βία.

Σχετικά Νέα