Αν δεν πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων

Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων αν κάποιος δεν πληρώσει την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ;

Σύμφωνα με την φορολογική νομοθεσία “η αποβολή οφειλέτη από τη ρύθμιση που προβλέπει την τμηματική εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις θα γίνεται εφόσον αυτός δεν πληρώσει εμπρόθεσμα τρέχουσες φορολογικές οφειλές του εντός 30 ημερών από τη λήψη σχετικής ειδοποίησης για την τακτοποίησή τους”.

Βάσει αυτής αν δεν πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ ως τις 30 Οκτωβρίου 2015, τότε η επομένη θεωρείται ληξιπρόθεσμη. Αν κάποιος λοιπόν, έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, δεν κινδυνεύει αμέσως να χάσει τη ρύθμιση. Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να λάβει ατομική ειδοποίηση στην οποία θα του δίνεται προθεσμία 30 ημερών για να τακτοποιήσει τη νέα ληξιπρόθεσμη οφειλή του.

Αν περάσουν οι 30 μέρες που θα του δίνονται μέσω της ειδοποίησης και δεν τακτοποιήσει τη νέα ληξιπρόθεσμη οφειλή ή αν δεν τη ρυθμίσει τότε κινδυνεύει να χάσει και τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

ΥΠΟΙΚ: Η αλήθεια για τη μη καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Σε κατηγορηματική διάψευση ότι η μη καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ συσχετίζεται με την απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

 

Τις τελευταίες ώρες βρισκόμαστε απέναντι σε μια «επίθεση» παραπληροφόρησης από κάποια μέσα, όσον αφορά το θέμα της μη καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, η οποία λήγει σήμερα 30/10/2015 και τον συσχετισμό της με απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων, αναφέρεται από το υπουργείο.

«Θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες πως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από κανένα νόμο».

 

Σχετικά Νέα