Αντιφασιστική διαδήλωση σήμερα στη Λέσβο

0610399001366921243

Αντιφασιστική διαδήλωση σωματείων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων διοργανώνεται σήμερα Σάββατο 17/10 και ώρα 6:00 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς με αφορμή την επίσκεψη στο νησί του υπόδικου βουλευτή της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Γ. Λαγού .

Καλέσματα για τη διαδήλωση:

Το Σάββατο 17 Οκτώβρη έρχεται στη Μυτιλήνη για να μιλήσει σε εκδήλωση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός, σύνδεσμος της ηγεσίας της οργάνωσης με τα δολοφονικά τάγματα εφόδου του Πειραιά και στις τρεις βασικές υποθέσεις που συνεκδικάζονται αυτήν την περίοδο:

1. τη δολοφονία του Π. Φύσσα,

2. τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα

3. την δολοφονική στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα που αντικειμενικά δημιουργείται από τη συσσώρευση χιλιάδων προσφύγων κάθε μέρα στο νησί, κηρύσσοντας το ρατσιστικό τους μίσος, καθώς και να συστηματοποιήσουν ρατσιστικές επιθέσεις, όπως αυτή που έγινε αυτήν την εβδομάδα σε βάρος προσφύγων μέσα στη θάλασσα.

Η επίσκεψη αυτή είναι πρόκληση και ένα crash test για όλο τον δημοκρατικό κόσμο του νησιού. Η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού έχει αντιμετωπίσει ως σήμερα με τεράστια ανοχή και αλληλεγγύη το προσφυγικό πρόβλημα και δεν θα ανεχτεί να επωαστεί το αυγό του φιδιού στην περιοχή μας. Η πρόκληση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη· ο Λαγός είναι ανεπιθύμητος! Εβδομήντα χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς των ναζί να ξαναζωντανέψουν τη φρίκη του φασισμού!

Καλούμε όλο το Λεσβιακό Λαό, τους πρωτοβάθμιους συλλόγους και τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας-καταγγελίας στην Πλατεία Σαπφούς το Σάββατο 17/10 και ώρα 6:00 μ.μ.

 

Η ανακοίνωση της ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ:

Γυρίστε την πλάτη στον ρατσισμό και την ξενοφοβία

Η  εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή εκμεταλλευόμενη την προσφυγική κρίση, προσπαθεί να εισχωρήσει στην κοινωνία της Λέσβου. Στέλνει τον υπόδικο Λαγό να χύσει λάδι στη φωτιά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Το « ενδιαφέρον» της επικεντρώνεται στα χωριά του βόρειου τμήματος του νησιού. Είναι τα σημεία τα οποία δέχονται τη μεγαλύτερη προσφυγική πίεση. Μέχρι τώρα και ανεξάρτητα από πολιτικές επιλογές ή προτιμήσεις οι πολίτες της Λέσβου έχουν τιμήσει τις πολιτιστικές και δημοκρατικές παραδόσεις του νησιού. Παρά τις δυσκολίες, τις ανεπάρκειες  και τις αρνητικές επιπτώσεις που το τεράστιο κύμα των προσφυγικών ροών επέφερε στην κοινωνία της Λέσβου, αυτή κατάφερε να αναδείξει μια ισχυρή κοινωνία πολιτών με τεράστια αποθέματα κοινωνικού κεφαλαίου και  να αναδειχθεί στις συνειδήσεις των λαών της Ευρώπης ως Πανευρωπαϊκή  Πρωτεύουσα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτήν την εγκληματική οργάνωση να αμαυρώσει, να ευτελίσει αυτόν τον τίτλο τιμής, που έχει απονεμηθεί από τη παγκόσμια κοινότητα στους κατοίκους αυτής της παραμεθορίου περιοχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, σε όλους τους επικεφαλής των αρχών αυτού του τόπου και τους ζητά να γυρίσουν την πλάτη στα «απορρίμματα» της κοινωνίας, τους εμπρηστές της κοινωνικής συνοχής. Οποιοσδήποτε διάλογος με τους θαυμαστές των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των κρεματόριων, τους μαχαιροβγάλτες του Κερατσινίου, τους τραμπούκους του Περάματος και του σκληρού πυρήνα του παρακράτους αποτελούν προσβολή στις αρχές της Δημοκρατίας  και νομιμοποιούν τις πράξεις των ηθικών και φυσικών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα.

Η διαχείριση του προσφυγικού, μέρα με τη μέρα  βελτιώνεται. Η ανθρωπιά, η δημοκρατική συνέπεια, η αλληλεγγύη, η υπέρβαση των δυσκολιών, η σταδιακή αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, τα αντισταθμιστικά μέτρα που προβλέπεται να ληφθούν, μπορούν και πρέπει να είναι στόχοι και μέλημα όλων μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί με συνέπεια σ΄ αυτές τις  κατευθύνσεις.

Ο ρατσισμός, η βία, το μίσος, η δολοφονία και όλα αυτά που χαρακτηρίζουν,  που συγκροτούν την εικόνα και την ουσία της Χρυσής Αυγής  δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας.

Έξω η Χρυσή Αυγή από το σπίτι μας. Έξω η Χρυσή Αυγή από τη Λέσβο.

**********************************************************************

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λέσβου συμμετέχει στην αντιφασιστική διαδήλωση σωματείων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων το Σάββατο 17/10 και ώρα 6:00 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς με αφορμή την επίσκεψη στο νησί του υπόδικου εγκληματία βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού.

Η διαδήλωση αυτή οφείλει να θυμίσει σε όλους ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα «νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα» αλλά μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση που είχε ως σήμερα θύματα τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που αποπειράθηκε να δολοφονήσει συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Κερατσίνι, που διέπραξε δεκάδες ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες, επιθέσεις σε συνδικαλιστές, αντιφασίστες, αριστερούς αγωνιστές, σε στέκια και κοινωνικούς χώρους κ.λπ.. Σε πολλές από τις παραπάνω υποθέσεις είναι άμεσα ανεμειγμένος ο Λαγός, ως βουλευτής Β΄Πειραιά και σύνδεσμός της ηγεσίας με τα τάγματα εφόδου.

Ταυτόχρονα η συγκέντρωση πρέπει να τσακίσει τη ρατσιστική τους προπαγάνδα ενάντια στους μετανάστες και τους κατατρεγμένους και θαλασσοπνιγμένους πρόσφυγες που προσπαθώντας να ξεφύγουν από το θάνατο φτάνουν στην Ελλάδα. Η δημοκρατική Λέσβος, που έχει σταθεί έως σήμερα αλληλέγγυα στο δράμα των μεταναστών, δεν πρέπει να επιτρέψει να διαδοθεί το κήρυγμα ρατσιστικού μίσους της Χρυσής Αυγής.

Στο τοπίο που διαμορφώνεται από το δράμα των προσφύγων λόγω της πολιτικής της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι αντιφασιστικές οργανώσεις και η μαχόμενη Αριστερά δεν πρέπει να επιτρέψουν στους φασίστες να δημαγωγήσουν για να διαιρέσουν το λαό, να σπείρουν το φόβο και το μίσος, προκειμένου να στηρίξουν κεφάλαιο, τράπεζες και ΕΕ. Η απάντηση πρέπει να είναι πολύπλευρη: πολιτική και ιδεολογική, νομική, κινηματική. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα είναι μπροστά σε όλες αυτές τις μάχες.

———————

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους πολίτες της Λέσβου να συμμετάσχουν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Οκτώβρη και ώρα 18:00 στην πλατεία Σαπφούς.

Το Σάββατο θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Μυτιλήνη ο Γιάννης Λαγός κατηγορούμενος για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Δεν ξεχνάμε τη δράση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, τις δολοφονίες μεταναστών, όπως ο Σαχζάντ Λουκμάν, τις εκατοντάδες επιθέσεις και τραυματισμούς πολιτών και μεταναστών. Προσπαθούν να παρουσιαστούν ως δήθεν νόμιμο κόμμα που διώκεται άδικα από το κατεστημένο, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια συμμορία τραμπούκων και νοσταλγών του ναζισμού.

Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή έδρασε σαν τσιράκι και μπράβος των εργοδοτών και των βιομηχάνων, στήριξε τα συμφέροντα των εφοπλιστών, έφτιαξε εργοδοτικά σωματεία και υποστηρίζει ανοιχτά την παραμονή στη φυλακή της ευρωζώνης. Δεν ξεχνάμε ότι βασικός στόχος της Χρυσής Αυγής είναι οι φτωχοί, οι κατατρεγμένοι, οι αγωνιστές και οι οργανώσεις της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος. Είναι δύναμη ανοιχτά συστημική.

Ο λαός έχει και μνήμη και γνώση. Πολέμησε το ναζισμό. Σήμερα θα πολεμήσει και τα μνημόνια και το φασισμό. Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να συμμετάσχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση των Σωματείων, γιατί «σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».

———-

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ

Το Σάββατο 17 Οκτώβρη έρχεται στη Μυτιλήνη για να μιλήσει σε εκδήλωση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός, σύνδεσμος της ηγεσίας της οργάνωσης με τα δολοφονικά τάγματα εφόδου του Πειραιά και στις τρεις βασικές υποθέσεις που συνεκδικάζονται αυτήν την περίοδο:

1. τη δολοφονία του Π. Φύσσα,

2. τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα,

3. την δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Οι συμμορίτες της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα που αντικειμενικά δημιουργείται από τη συσσώρευση χιλιάδων προσφύγων κάθε μέρα στο νησί, κηρύσσοντας το ρατσιστικό τους μίσος, καθώς και να συστηματοποιήσουν ρατσιστικές επιθέσεις, όπως αυτή που έγινε αυτήν την εβδομάδα σε βάρος προσφύγων μέσα στη θάλασσα.

Η επίσκεψη αυτή είναι πρόκληση και ένα crash test για όλο τον δημοκρατικό κόσμο του νησιού. Η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού έχει αντιμετωπίσει ως σήμερα με τεράστια ανοχή και αλληλεγγύη το προσφυγικό πρόβλημα και δεν θα ανεχτεί να επωαστεί το αυγό του φιδιού στην περιοχή μας. Η πρόκληση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη· ο Λαγός είναι ανεπιθύμητος! Εβδομήντα χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς των ναζί να ξαναζωντανέψουν τη φρίκη του φασισμού!

Καλούμε τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας – ΠΕΔΥ, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-καταγγελίας, που οργανώνουν το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια σωματεία, στην Πλατεία Σαπφούς το Σάββατο 17/10 και ώρα 6:00 μ.μ.

Μυτιλήνη, 15 Οκτωβρίου 2015

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Δήμος Ανδρεάδης                                         Στρατής Παυλής

——————————–

 

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το Αντιρατσιστικό Παρατηρητήριο καταδικάζει την επίσκεψη του στελέχους της Χρυσής Αυγής Λαγού στην πόλη της Μυτιλήνης το προσεχές Σάββατο. Η Λέσβος, που αναδείχτηκε σε κομβικό ενδιάμεσο σταθμό της ροής των προσφύγων από την Τουρκία προς τη Βόρεια Ευρώπη, αντιμετώπισε μια σειρά από σημαντικά θέματα κατά τη διάρκεια των μηνών που προηγήθηκαν, με ένα γενικό πνεύμα αλληλεγγύης προς το δράμα των προσφύγων. Η συγκεκριμένη επίσκεψη προφανώς έρχεται να αναζωπυρώσει και να υποκινήσει ρατσιστικές συμπεριφορές σύμφωνες με τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής.

Για την κινητοποίηση στη Λέσβο, η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή – ΚΕΕΡΦΑ και αφού καταγγέλλει τον Ι. Λαγό για τη χθεσινή παρουσία του στο επεισόδιο που έγινε στη Βουλή, αναφέρει: «Χαιρετίζουμε την απόφαση του εργατικού κινήματος στη Λέσβο να διαδηλώσει κατά της παρουσίας του Λαγού στο νησί της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, της αντίστασης στα μνημόνια. Σωστά τον χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητο.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα