Αντιπροσωπεία του ΚΚ Κίνας βρέθηκε στο Μαξίμου και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

zxzxzxzx
(ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

«Το ταξίδι μας στην Κίνα θα είναι μια σημαντική ευκαιρία ώστε να αναδείξουμε τα όσα ενώνουν τους δυο λαούς».

Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γκουό Τζινλόνγκ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, γραμματέα της Οργάνωσης Πεκίνου του Κόμματος και πρώην δήμαρχο Πεκίνου.

Νωρίτερα,η κινεζική αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας , επισκέφτηκε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνο Ρήγα και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Γιάννη Μπουρνού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ οι δυο πλευρές συμφώνησαν για την έμφαση που πρέπει να δίνεται στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών και την επέκτασή της στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές προεκτάσεις της πρωτοβουλίας της Κίνας για το νέο «Δρόμο του Μεταξιού», ενώ η κινεζική πλευρά δήλωσε την ικανοποίησή της για τη μέχρι τώρα συνεργασία των δύο χωρών και κυβερνήσεων.

Επιπλέον δόθηκε σημασία στα προσεχή βήματα που πρέπει να γίνουν για την εμβάθυνση των πολιτικών σχέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚ Κίνας, που ξεκίνησαν επισήμως το 2014. Ο Τζινλόνγκ Γκούο κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προετοιμάσει επίσκεψη στην Κίνα υψηλόβαθμης κομματικής αντιπροσωπείας εντός του τρέχοντος έτους, που θα επιδιώξει τη διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε τομείς διακυβέρνησης, ανάπτυξης και διεθνούς πολιτικής

Σχετικά Νέα